onsdag 28 maj 2014

ViktVäktarna

Hur kan det redan vara onsdag? Herregud vad dagarna rusar förbi! Imorgon är det ju röd dag och Andreas är ledig. Det ska bli mysigt med en dag tillsammans alla tre. Vi saknar ju pappa när han är på jobbet hela kvällarna!

I måndags var jag och Ellen på första träffen med mammagruppen. Det var trevligt att få träffa andra som är i samma situation. Vi kommer hinna med en träff till innan det är sommaruppehåll. Så fortsätter det i höst igen. Igår fick vi börja lära oss spädbarnsmassage. Mysigt tyckte jag, Ellen var lite mer skeptisk. Eftersom hon inte är jätteförtjust i att ligga på rygg så hann jag bara öva på halva innan hon blev kinkig. Men jag tror nog att hon skulle kunna gilla det om hon bara har lite mer tålamod. Vi får fortsätta öva!
Igår hade jag äntligen tid hos min frisör! Det var verkligen på tiden då mina toppar var hemska och utväxten var närmre en decimeter! Det är galet vad mitt hår växte snabbt (och blev mörkare) under graviditeten! Jag får börja gå oftare än var tredje månad om det tänker fortsätta så.

Igår tog jag beslutet att börja med ViktVäktarna. Det har nu gått 5 veckor sedan Ellen föddes så nu är det slut på allt gottande! Jag gick upp över 20 kilo under graviditeten, varav 10 försvann av sig själv på ett par dagar. Nu har jag gått ner ytterligare 3 kg, men har alltså ca 10 kvar för att vara tillbaka på min startvikt. Jag kommer dock inte nöja mig med den då även den var på tok för hög. Nej det är mer än bara graviditetskilona som ska bort!

Jag måste dock säga att jag blev riktigt förvånad över hur mycket (hur många points) jag får äta nu när jag helammar! Hur ska jag kunna gå ner i vikt om jag ska äta så mycket? Jag tycker även det är svårt att hinna med att äta upp alla under en dag. Jag förstår ju att det är frukost, lunch, middag och mellanmål som gäller, men det är inte alltid jag hinner få till alla mellanmål tyvärr. Och det är ju inte meningen att man ska trycka i sig en chokladkaka bara för att förbruka alla points! Men men, det är bara att ge det ett försök. Let’s go!

1964980_10202983548762250_4799798730886660297_n

1 kommentar:

  1. Har hört fler som tycker det är svårt att äta upp sina points. Du kan ju ta till lite fetare produkter i matlagningen tex så blir man av med lite fler points :) Kul att du också börjat, då kan vi peppa varann :)

    SvaraRadera