lördag 30 januari 2010

Ikväll kommer bli en bra kväll!

Dagen började tyvärr inte så bra. När jag plattade håret höll jag på att tappa plattången i golvet, försökte fånga den och råkade då sätta tummen på en av värmeplattorna. S*tan så ont det gjorde! Och fortfarande gör!

Efter plattångsincidenten körde vi till Väla. Där hittade jag äntligen ett par svarta jeansleggings som dessutom var mycket sköna! Lite dyra dock tyvärr, men jag hade 50 kr i presentkort så då kändes det okej. Mitt humör började vända mot det bättre.

Väl hemma loggade jag in på datorn och fick se att tentaresultatet har kommit! Hjälp! Hjärtat började som vanligt slå jättesnabbt och med nervösa fingrar klickade jag mig vidare och fick se en grön ruta med texten Klar. Efter att ha läst kommentarerna till mina svar kom jag (med lite hjälp av mamma) fram till att jag klarade den och behöver inte komplettera/göra om! YES!!

Nu ska jag börja göra mig iordning inför kvällen. Ikväll blir det 25-årsfest för Malena och jag tror bestämt att det kommer bli en mycket rolig kväll! :)



fredag 29 januari 2010

Då var det fredag igen

Veckan har (som vanligt) bara flugit förbi. Visst vi har ju helgen kvar, men "arbetsveckan" har gått snabbt i alla fall.

Idag håller jag på att tvätta. Tvättkorgen var överfull då vi har bytt både lakan och handdukar, så det var verkligen dags.

Jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva. Det händer inte så mycket idag. Jag ska sätta igång och plugga nu tänkte jag. Några timmar till innan jag tar helgledigt.

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, laga något gott, titta på Let's dance och mysa i soffan.

torsdag 28 januari 2010

Valpkurs med Lady

Det blev faktiskt två promenader för mig idag! Lite efter 15.00 ringde Andreas och sa att han var på väg hem och undrade om vi inte kunde gå en promenad eftersom solen lyste. Sagt och gjort! Vi gick inte riktigt lika långt som jag gick innan, men ungefär 45 min blev det.

Ikväll har jag ju som sagt varit på valpkurs med mamma och Lady. Hon är så himla duktig lilla sötnosen! Och gud vilka fina hundar där var! Bland annat en jätteliten (men tuff) tax och en annan som såg ut som en gosig nallebjörn. Underbara!

En härlig promenad senare

Det är riktigt härligt väder idag! Jag gick en ganska lång runda på en timme med radio i öronen och blev faktiskt ganska svettig. Dom är inte så bra på att skotta här i Skåne, så det var ganska djup snö på vissa stället och det var ganska tugnt att gå i snön. Plus att solen värmde lite också. Härligt! När jag kom hem såg jag dessutom att det har blivit +0.1 grader. Det känns som lite vår i luften idag! :)

Nu ska jag duscha och sen läsa massor!

Torsdag

Det är redan torsdag! Jag blir lite orolig när veckorna går så snabbt. Det känns som jag inte hinner med. Jag hinner inte göra allt jag tänkt göra. Jag är tyvärr inte riktigt lika effektiv som jag vill vara. Det ska i alla fall bli skönt med helg snart.

Idag är vädret betydligt bättre! Solen skiner, himlen är blå och det är bara -0.5. Härligt! Jag tänkte strax gå ut på en promenad och även gå förbi Hemköp och hämta ut några (skol)böcker som har kommit. Sen är det bara att gå hem och läsa, läsa, läsa.

Ikväll ska jag följa med mamma och Lady på valpkurs. Det ser jag fram emot! :)

Nu ska jag bara lägga in lite nya låtar i mp3:n, sen är det dags att gå ut och röra på sig!

onsdag 27 januari 2010





Vecka 4

Jag kom på att jag har glömt denna igen! Bättre sent än aldrig...


Pancakes!

Vilket väder vi har haft idag! Snö, snö och ännu mera snö! Jag vill inte ha mer nu! Jag vill att våren ska komma, jag vill ha värme!

Jaja, nog om det. Jag har precis ätit pannkakor :) Det var så längesen jag (vi) åt det så jag blev sugen. Dom blev mycket goda!



tisdag 26 januari 2010

Den lilla svarta


Lady


En bild från ikväll.




IQ-test

Jag gjorde ett provtest på http://www.mensa.se/ och resultatet visar att jag är smartare än vad jag trodde! :)















Det syns kanske inte så bra men det står bland annat att min IQ är 119 och att 90% av befolkningen har en IQ mindre än 119. (För medlenskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket bara 2% av befolkningen har).

Imponerande va? Haha :)

Träning - check!

Det blev gymmet en timme, dock utan Sandra som inte orkade följa med. Jag kände mig duktig som gick dit själv i alla fall.

Efter gymmet har jag städat lite här hemma. Det har tyvärr inte blivit så mycket pluggat. Jag har jagat praktikplats och fixat lite annat istället.

Nu är Lady hos oss :)


Eller det är kanske inte morgon längre? För mig är det det i alla fall eftersom jag steg upp kl 9.00. Nu har jag ätit frukost och läst lite bloggar och väntar på att Sandra ska höra av sig så jag vet när vi ska till gymmet.

Vi hörs senare!

måndag 25 januari 2010

Stenbockens egenskaper

Tycker detta stämmer ganska bra på mig :)

Stenbocken har god organisations- och planeringsförmåga. Stenbocken är metodisk och målmedveten, ansvarskännande och plikttrogen. En klippa för arbetsgivaren. I relationer och samarbete är Stenbocken lojal, principfast och pålitlig. En god vän att luta sig mot. Stenbocken står alltid med båda fötterna på jorden och håller sina löften.

Planeten Saturnus styr över tecknet. Det gör Stenbocken prestationsinriktad och en smula allvarsam. Stenbocken lämnar inget åt slumpen utan går alltid metodiskt tillväga. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta. Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar. Stenbocken är känd för att vara bestämd och envis, i det närmaste orubblig i sina åsikter.

Den som är präglad av detta jordtecken är konsekvent i sitt agerande och sätter upp långsiktiga mål. Stenbocken värdesätter stabilitet och trygghet, och strävar långsamt framåt. Självständiga roller, förknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått och en längtan efter att ”åstadkomma något” i tillvaron. En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

Integriteten är stark och Stenbocken har ofta en behärskad, distanserad läggning. Ett stort kontrollbehov är utmärkande. Och skulle något, trots noggranna förberedelser, gå snett, har Stenbocken alltid en reservplan!

Stenbockens tidsperiod: 22/12 - 20/1
Plats i zodiak: Tionde
Planet: Saturnus
Element: Jord
Kvalitet: Ledande
Polaritet: Negativ


(Från www.dagenshoroskop.nu).

Hej måndag!

Idag har jag varit på en föreläsning på förmiddagen, sen tog jag tåget tillbaka till Helsingborg och gick direkt till frisören för att fräscha till kalufsen. Det blev nya slingor och några centimeter på längden. När håret blivit fint igen gick jag in en sväng på Åhléns där jag såg att de hade 20% rabatt på träningskläderna. Jag passade på och köpte två nya träningsbyxor. Mina gamla är ändå så urtvättade och fula, ett par har till och med två små hål mellan benen.


Imorgon förmiddag ska jag till gymmet med Sandra och inviga mina nya träningsbyxor! :) Sen ska jag hem och plugga och vid 16.00 kommer mamma med Lady. Ska alltså vara hundvakt i några timmar. Mys! :)

Nu ska jag koka en kopp te och titta på Vänner på 5:an.

söndag 24 januari 2010

Nya skor och kalas i Perstorp

Helgen har bara flugit förbi känns det som. Igår var jag på stan med mamma och fick inte mindre än två par skor! Ett par vardagsskor och ett par promenadskor. Tack snälla mor! ;) Vi han även med en fika, årets första semla! Mycket gott! Sen följde jag med mamma hem och gosade och lekte med Lady ett tag innan Andreas kom och hämtade mig.

Idag fyller morfar 80 år, så det blir kalas i Perstorp. Det bjuds på god mat och trevligt sällskap. Även Lady ska med så det blir bus och gos idag med! :)

fredag 22 januari 2010

Weekend!

Äntligen fredag! Äntligen helg! Och jag ska snart gå en sväng i stan med Sandra.

Ikväll ska vi till Höganäs, till Andreas syster som fyller år. Trevligt!

Imorgon ska jag på stan med mamma och leta efter skor. Jag behöver ett par bra skor med bra stöd för mina fötter är weird. Eller jag går weird... Sen kanske jag och Andreas ska till IKEA och titta på nytt bord och stolar till köket. Om vi hinner. Vi får se.

På söndag fyller morfar 80 år så då ska jag följa med och fira honom lite.

Med andra ord har jag en ganska fullbokad helg. Det känns kul!

Vart har solen tagit vägen förresten? Det är mulet och grått varenda dag nu. När kommer våren?

torsdag 21 januari 2010

I'm good in bed...

Godkväll bloggvärlden!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen känns det som. Efter fyra effektiva timmar i skolan (och efter en mycket stor tågförsening som resulterade i att jag blev ca 15 min sen) fyndade jag en skolbok hos Andrahandsbokhandeln i Lund. Det stället ska jag verkligen kolla upp oftare när jag ska köpa böcker. Efter den korta vistelse i Lund åkte jag hem till Helsingborg igen. Gick till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker från den förra kursen. Hoppas jag klarar tentan nu så jag inte behöver låna om dom! Väl hemma jagade jag praktikplats via telefon och mail, som förresten är svårare än vad jag trott och räknat med. Ja det är väl i stort sett det jag gjort idag.

Jag han iofs. med nån timmes slapp i soffan och mat innan jag skulle ner till Friskis och gymma med Sandra. Nu är jag hemma igen, har tittat lite till på TV och ska strax sova. Jag är supertrött! Vaknade 5.00 imorse, slumrade bara till och vaknade 5.30 igen. Då kändes det inte lönt att somna om igen eftersom jag skulle upp kl 6.00. Jag kände mig dock förvånansvärt pigg och har lyckats hålla igång hela dagen. Nu känner jag dock att tröttheten har kommit ikapp. Imorgon ska jag sova ääända tills jag vaknar. Sååå skönt! :)

onsdag 20 januari 2010

Disney's Desperate Housewives

Ikväll är jag trött. Har suttit och lyssnat på föreläningar hela dagen, från ungefär 10-16. Man blir typ knäpp i skallen av det. Inte nog med det så missade jag tåget med 1 minut när jag skulle hem. Sånt är verkligen störande! Så jag fick ta nästa tåg, visserligen gick det bara 13 minuter senare, men det tåget stannar på varenda station och tar 1 timme, det andra tar bara 40 min. Skitsegt! Nåja, jag kom hem ca 30 min senare än vad jag hade önskat, men jag kom i alla fall hem! ;)

Nu måste jag sätta mig in i en uppgift som vi ska sammanställa och redovisa imorgon. Tack och lov slutar vi kl 12 imorgon. Men vi börjar 8.15, och det innebär att jag måste stiga upp kl 6. Usch, fy och blä!

Jag anslutar med en kul bild för att höja stämningen lite:

tisdag 19 januari 2010

Vecka 3

En lite försenad to do-lista.

Kursstart

Idag började mardrömskursen och tro det eller ej, jag överlevde första dagen! Haha :) Det var mest information och en introduktionsföreläsning så det var inte så farligt. Imorgon ska vi ha en till föreläsning och börja på ett (liten) gruppuppgift som sedan ska redovisas på torsdag. Än så länge hänger jag med och det känns okej. Bara jag är duktig och läser och läser och läser alla nio böcker och fyra artiklar/rapporter(!!) när jag inte är i skolan. Usch ja, det är inte lite man ska ta sig igenom och försöka lära sig och sedan visa i en salstenta om mindre än 2 månader.

måndag 18 januari 2010

Träning

Jag ska snart vandra ner till Friskis & svettis för att möta upp Sandra och sedan tillbringa en svettig timme i gymmet. Ja det är verkligen dags att ta tag i det här med träningen igen! Jag kan ju inte hålla på och betala av på gymkortet varje månad och samtidigt inte använda det! Nej nu är det skärpning som gäller!


söndag 17 januari 2010

Mud mask

Nu har jag testat ansiktsmasken.


Även kallad "smurfmasken".

Den var faktiskt mycket bra och verkligen djuprengörande. Jag kan t.o.m. se skillnad nu efteråt! Porerna är färre och mindre. Jepp, denna kan jag rekommendera! :)

Skönhetsprodukter

I paketen jag hämtade ut idag låg detta:

Efter att ha läst om dessa produkter i diverse bloggar och även på övriga internetsidor kände jag att jag bara måste testa dem! ;)

Paul Mitchell Shampoo Two är djuprengörande. För alla hårtyper - utmärkt för fett hår och fet hårbotten. Gör rent på djupet. Ger fyllighet och volym. Ger djup glans.
Detta låter som något som passar till mitt hår. Mitt hår blir snabbt fett. Jag tvättar det varannan dag, annars ser det för jävligt ut. Jag vet att det går att avvänja håret mot sånt, men jag har varken tålamod till det eller vill gå runt och se ut som jag har en liter olja i håret. Inte ens torrshampoon funkar bra. Angående volymen är även det något mitt hår behöver mer av. När jag gick i högstadiet hade jag (minst) dubbelt så tjockt hår som jag har nu! Jag skojar inte! Jag fattar inte vad som har hänt eller hur hälften bara har kunnat försvinna, men det är tyvärr sanningen. Så volym = ja tack!

Paul Mitchell Superstrong Daily Conditioner bygger upp och skyddar. Det är väldigt utredande samtidigt som det inte tynger håret. Skyddar håret mot skadlig UVB-strålning.
Ett balsam som inte tynger håret (som tyvärr många balsam gör) låter toppen! Håret blir inte fett lika snabbt och gör det lättare att få volym i det. Jag håller tummarna för att produkterna håller vad de lovar!

Mud Mask är en lermask som verkar mycket djuprengörande, detta genom att leran (kaolin) torkar och suger upp underliggande orenheter. Efteråt får huden en ren och frisk lyster.
Denna ska jag testa redan ikväll tror jag! :) Fyndade den hos Bellme för några dagar sedan för 99 kr (ordinarie pris i butik är 195 kr). Det är en stor tub dessutom!

Marley & jag

Idag har vi hunnit med en skön söndagspromenad. Vädret är kanske inte det trevligaste, mulet och grått, men det var en skön promenad ändå. Vi gick förbi Hemköp där jag hämtade ut två paket. Jag berättare om innehållet senare för nu ska vi se

lördag 16 januari 2010

Snabba cash

Idag har jag och Andreas varit på bio.



Tyvärr var den lite under förväntan. Man ska nog ha läst boken innan.

Då vet ni det.

fredag 15 januari 2010

Årets artist och årets manliga artist

Som ni kanske märker är jag på blogghumör ikväll. Bra va? :)

För er som inte visste det har årets Grammisgala hållts (säger man så) ikväll. Jag var nyss inne på Aftonbladet och läste detta:

Amanda Jenssen, Kent, Thåström och Lars Winnerbäck. Där har ni de största vinnarna på årets Grammisgala.

Årets artist: Lars Winnerbäck
Årets manliga artist: Lars Winnerbäck

Han var nominerad i fyra kategorier och vann i två. Helt okej!

The sign

Denna låten väcker mååånga minnen! Både bra och mindre bra faktiskt.

Men visst är den fortfarande sjuuukt bra!? Äkta 90-tal! :)



I've got a new life
You would hardly recognize me
I'm so glad
How can a person like me care for you?
Why do I bother
When you're not the one for me?
Oo-oo oo oo-oo
Is enough, enough?

Haha!

Helt ärligt, vem använder sånna här?!

Flipflopstövlar?? När ska dom användas?

(Bild från Ellos)