söndag 29 juni 2008

Sagt av Lars Winnerbäck

"Vackraste platsen jag spelat på i Sverige är förmodligen Sofiero slott utanför Helsingborg. Överhuvudtaget tycker jag mycket om att komma till Helsingborg. Jag tycker om fiskekrogarna vid hamnen, och parken runt Kärnan, och caféerna runt kyrkan, The Tivoli, och Grand Hotel. Helsingborg känns, för en utomstående som en närmast perfekt stad. Också har dom Sofiero slott några kilometer norr ut. Vi har haft den stora lyckan att ha slottet som louge när vi spelat där. Bland byster och kristallkronor har det dukats upp långbord med allt gott vi kunnat tänka oss. Och dörrar och fönster har stått öppna mot terrassen västerut. Där har man utsikt över en djup ravin, och bakom den skymtar man vattnet, och på andra sidan vattnet, Danmark."


Ja hur kan man inte trivas i Helsingborg? :)

torsdag 26 juni 2008

Lite update

Det är en jäkla tur att det är fredag imorgon och att jag är ledig lördag och söndag. Jag är så sjukt less och trött på allt vad jobb heter! Och jag har hela tre veckor kvar till min semester! 15 arbetsdagar! Hur ska jag stå ut!? Det känns som att en efter en går på semester och det blir aldrig min tur :(

Det finns planer inför helgen. Ja det gör det väl alltid? Det är alltid mycket man vill/måste hinna göra när man väl är ledig. När vilar man upp sig egentligen?
Planerna är i alla fall att vi ska bestämma oss för vilka handtag vi vill ha på garderobsdörrarna och eventuellt börja måla dom. Vi ska även köra runt på lite olika möbelaffärer och kolla på möbler till hallen, ny hatthylla, skoställ m.m. Sen tänkte jag att vi kanske skulle köra till mamma och pappa och se om vi hittar borrmaskinen så vi kan låna den och sätta upp lite hyllor och grejer. Det skulle ju inte skada om vi orkar och hinner bära upp lite skit till vinden och körda till tippen och slänga lite annat skit. Som sagt; mycket ska man hinna med.

Imorgonkväll (är det ett ord?) blir det utgång med Sandra och Claudia :) Förmodligen kommer det bildbevis om några dagar...

Ja, det är typ så planerna ser ut just nu. Njuta av den lediga helgen, kämpa mig igenom de tre veckorna jag har kvar, och sen njuta av en välförtjänt tre veckors lång semester! Dock är det mycket jag ska hinna med under de tre veckorna. Uppdatering kommer!

Nu ska jag springa ner till tvättstugan och se om det finns nån tvättid till söndag.

tisdag 24 juni 2008

No air

If I should die before I wake
It's cause you took my breath away
Losing you is like livin in a world with no air

But how do you expect me
To live alone with just me
Cause my world revolves around you it's so hard for me to breathe

Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live can't breathe with no air
It's how I feel whenever you aint there
Theres no air, no air
Got me out here in the water so deep
Tell me how you gone breathe without me
If you aint here I just can't breathe
Theres no air, no air

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

I love this song!

Kat DeLuna featuring Busta Rhymes - Run the show

söndag 22 juni 2008

Dagen efter

På midsommardagen var jag hos Sandra på kvällen. Vi tittade på kort från gårdagen, gräddade pannkakor och kollade på film. Myspys! :) Vi såg "The Holliday", julfilm på midsommardagen, vi är konstiga vi!


Husmor Sandra


Visst ser det smarrigt ut? :)


Hon kastar...


...och hon fångar!


Mumsfillibubblan! ;)


Linus var ute på balkongen och spanade.


Mjau!



Naaaw! SötSandra missar när jag filmar :(

Wiii! She did it!! :)

Midsommarafton i bilder...


... och en liten film ;)


Jag ber om ursäkt för att jag är så klantig och vrider på kameran så allt blir på fel håll.
Jag var bara tvungen att ta med denna ändå :)

onsdag 18 juni 2008

Anna

Anna är ett egennamn, ett kvinnonamn med största sannolikhet ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen "nåd" eller "den benådade". Anna är bergsbrukets beskyddarinna. Jesus mormor (Marias mor) hette också Anna. Anna är ett av våra vanligaste kvinnonamn och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. Den 31 december 2005 fanns det totalt 311 196 personer i Sverige med namnet, varav 121 549 med det som tilltalsnamn. Namnsdagen är 9 december.

söndag 15 juni 2008

For my baby

You’re everything good in my life, you leave me breathless.

Trasig dator

Nej. Jag lever, ingen bloggstrejk. Andreas dator gick sönder i tisdags. Helt plötsligt ville den bara inte starta. Mystiskt! Så vi fick leva utan en dator i tre dagar. Det var inte särskilt kul måste jag erkänna. Man är nog mer beroende än vad man tror. Det fanns minst tre tillfällen när jag tänkte att jag skulle "kolla upp en grej" på internet, men kom på att det kunde jag ju inte alls göra. Det kändes lite småjobbigt emellanåt.

I fredags listade Andreas ut att felet med datorn var bland annat att det är glapp i den, och även några större fel. Så han bestämde sig för att det inte var värt att lägga pengar på att laga den, han köpte en ny istället. Hela fredagseftermiddagen och kvällen satt han och installerade allt skit som måste installeras. Särskilt social var han inte. Som tur var kom Susanne hit och höll mig sällskap.

Igår morse körde Andreas tillsammans med en vän upp till Jönköping där dom ska vara ända tills på tisdag. Dom är på ett jättestort lan. Dreamhack. Det har tydligen varit med i Guinnes rekordbok fick jag höra, alltså världens största lan. Han tog alltså med sig den nya datorn dit, tillsammans med min fina skärm (hans egen är sönder). Så nu sitter jag här med en STOR klump till skärm som tar upp halva skrivbordet! Och dessutom är det ingen vidare kvalitet på den. Jag använder även den gamla, halvtrasiga datorn. Men vågar inte stänga av den för då kanske den inte vill starta igen.. Den får stå på under dessa dagar Andreas är borta. Jag har i alla fall en dator och en mycket stor skärm, så jag slipper ha datorabstinens! ;)

Igår var jag och Sandra i stan. Det var nån Beachvolleyboll turnering där. Så alla som sponsrade den bjöd på gratis saker. Perfekt när man inte har så mycket pengar. Vi fick bland annat godis, en vattenflaska, en macka, iste och en dollar. Ja en riktig dollar. Själva grejen med den där dollarn var att den ingick i en tävling där man kunde vinna 500 kr. Serienumret på dollarn var själva lottnummret. Sedan hade dom skrivit upp fem nummer som var vinnarnummer. Och gissa vad! Jag vann!!! :) Jag vann femhundra kronor! Jag vet, det är inte 5 miljoner, men 500 kronor är jättevälkommet just nu när jag har ont om pengar. Det kom verkligen lägligt! :)
På kvällen var jag hos Sandra, vi tittade på film. Sedan kom Malena och Ann och vi köpte pizza och kollade på fotbollen. Sen åt vi vattenmelon och ananas och nötter och bara mös, pratade och tog det lugnt. Vid 22 började vi känna oss lite rastlösa så vi bestämde oss för att köra en sväng med Anns bil. Vi körde runt i stan och kollade läger, sedan körde vi hem till Ann (och Tom) så jag fick se hur dom bor. Det var jättefint! Vi ska fira midsommar hos dom. Efter detta körde vi ner till stan igen. Där bestämde vi oss för att det skulle vara gott med något att dricka. Så vi gick först till Hampan, men där var så mycket folk så vi orkade inte vara kvar där. Vi prövade lite andra ställen, men dessa var inte heller särskilt roliga. Bara en massa jobbiga människor ute och en massa fylla. Så vi körde till Statoil och köpte dricka där istället :) Sen körde vi hem till Sandra igen och tittade på en film. 02.25 var filmen slut, jag var hemma ca 03.00. Det var en mysig och trevlig kväll med många skratt och planering inför midsommar.

Idag sov jag länge. Sen har jag målat i sovrummet. Det är inte så mycket kvar nu. Fast vi har inte börjat med garderobsväggen än. Vi måste köpa en annan sorts färg till den och nya handtag. Jag lovar att jag ska fota när det är klart och lägga upp bilderna här.
Nu ska jag städa undan lite och sen dammsuga. Jag hatar att dammsuga! Men det måste verkligen göras idag. Kanske tar en promenad sen. Det var alldeles mulet när jag steg upp, men nu har det klarnat upp och solen tittar fram. Härligt!

måndag 9 juni 2008

Min älskling har ett hjärta av snö

Min älskling har ett hjärta av snö,
så skört och vasst som skaren
Och det smälter lika lätt som isen
i drinken i glaset som han lämnat i baren
Hans blåa ögon gör mig matt,
han säger "ta aldrig nånting för givet"
Och vi pratar om vart vi ska just inatt
men jag antar att vi menar hela livet

Min älskling har ett hjärta av snö,
så vitt som renaste, lenaste puder


söndag 8 juni 2008

Ingen lust

Jag vill inte jobba ikväll också! Jag känner inte alls för att sitta där ända till 22.00! Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag hatar att jobba helg! Imorgon har jag också ett tråkigt pass, 9.00-17.45. Hela j*vla dagen!
På tisdag får jag äntligen vara ledig! Fast då ska det tydligen bli sämre väder. Typiskt! Men men, det behövs städas och målas här, så då kan jag ju passa på och försöka få det gjort.

Förresten, jag drömde en jättemärklig dröm inatt! Fast den var trevlig och mysig :)

39 dagar kvar till semestern!

fredag 6 juni 2008

Grattis Sverige!

Då var det helg igen. Fasen vad veckorna går fort! Tyvärr är det en av dom helgerna jag jobbar. Ska jobba kväll både lördag och söndag. Supertrist! Det är bara att kämpa sig igenom den. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar. Det ska bli skönt! Jag är ledig tisdag, fredag, lördag och söndag! Långledig helg :) Hoppas vädret är lika underbart då som det varit hittills.

Denna veckan har, som sagt, gått snabbt. Dagarna bara flyger förbi. Jag har inte hunnit/orkat göra så mycket mer än jobba och träna.
I tisdags var mamma och pappa här och lämnade målargrejor till oss så vi kan måla sovrummet. Detta har vi dock inte gjort ännu. Jag vet, vi är INTE snabba! Men vi måste först slipa bort skarvarna från tapeterna som sitter på väggarna nu. Detta kommer förhoppningsvis bli gjort under helgen, eller början på nästa vecka. Nu jobbar vi ju båda hela helgen, så vi får se.

Igår var vi på studentfest hos Markus i Höganäs. Det var trevligt. Drack nästan en hel flaska vin (och en cider). Jag som inte skulle dricka så mycket, jag skulle ta det lugnt. Det är svårt att hålla igen när man är på festhumör och bra musik spelas :)
Idag var jag var uppe kl 10 och var på gympa med Sandra. Det var rätt kämpigt. Man presterar inte riktigt lika bra när man är bakis... ;) Men det var kul ändå.
Ikväll har jag gått en skön promenad med Marielle. Helsingborg är verkligen underbart på sommaren! Vi gick bland annat i norra hamnen, längs kajpromenaden eller vad det nu heter. Det är jättemycket folk ute där på somrarna. Mycket liv och rörelse. Man får lite utomlandskänsla när man går där. I love it! I love Helsingborg! :)

Eftersom det faktiskt är nationaldagen idag vill jag som avslutning på detta inlägga skriva Grattis till vårt underbara land! :) Ja Sverige är verkligen fint på sommaren!

måndag 2 juni 2008

Helgen flög förbi

Helgen har varit underbar! Underbart väder, varmt och soligt! Sommar!

I fredags kom ju Susanne hem från resan och självklart var hon brun som en pepparkaka. Jag och Andreas var hos mamma, pappa och Susanne på kvällen och åt middag. Det blev grillad fläskfilé. Mycket gott! Tyvärr glömde jag fota under kvällen :(
Jag fick fina presenter av Susanne. Dessa har jag däremot fotat:

Två klänningar.

Coolt mönster va? :)

Också fint mönster.

Tre par örhängen, fyra armband och en fin sjal.

Två linnen, ett med fake Lacostemärke.

Söta flipflops. Jag som behövde nya, perfekt! :)

I lördags var jag och Andreas på Väla med mamma och Susanne. Jag köpte ett par shorts i storlek 36! Jippi :) Förra sommaren hade jag typ storlek 40 (!) Usch! Under vintern/våren har jag haft 38, men nu fick jag på mig en 36a! :) Dom sitter liiite för tight, men målet är ju att några kilo till ska bort, så då kommer dom nog sitta perfekt!
En annan kul grej var att jag prövade ett par tunna sommarbyxor som jag köpte förra sommaren och dom är alldeles för stora nu! Det är så kul när man upptäcker sånt. Underbar känsla :)

På lördagkvällen tog jag och Andreas bussen in till Höganäs där vi mötte upp med några vänner och gick ner till stranden för att grillade och spelade kubb. Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blidde inga foton från den kvällen heller :(

Igår tog vi det bara lugnt på dagen, tvättade och slappade. På kvällen körde jag och Andreas in till Höganäs (igen) för att möta upp mamma, pappa och Susanne. Vi firade Susannes 20-års dag (i efterskott) eftersom hon fyllde år när hon var borta. Vi åt på Kajkanten i Höganäs hamn. Det var jättegott och ett mycket trevligt ställe. Denna kvällen kom jag både ihåg att ta med kameran OCH att fota :)

Grattis Susanne 20 år! :)

Mammsen och pappsen.

Min älskling.

Mor och dotter.

Jag och Andreas.

Min efterrätt. Mycket god!

Andreas efterrätt.

Solnedgång i hamnen i Höganäs.

Black and white! ;)

Söta syster!

Nu är klockan mycket och jag är väldigt trött så nu är det sängen som gäller. Var ute och gick en lång runda med Sandra och Kim ikväll. Det var jätteskönt, och riktigt härligt väder. Det har varit underbart väder hela dagen idag. Över 25 grader och sol. Inte illa! Hoppas det håller i sig resten av sommaren ;)