torsdag 25 september 2014

Ellen 5 månader

I tisdags blev Ellen 5 månader och vi var på BVC-besök. Det var dags för andra vaccineringen som gick jättebra. Det blev bara lite gnäll som snabbt gick över då hon blev distraherad av allt som fanns att titta på. Och hon har inte fått någon feber efteråt heller. Skönt! Självklart gjordes även vägning och mätning. Nu är vår fina tjej 67,5 cm lång och väger 6820 gram! Hon använder nästan bara storlek 68 nu även om det fortfarande sitter lite löst eftersom hon inte direkt är en knubbis.

Hon sitter jättebra med stöd nu och älskar att sitta i sin matstol så hon kommer upp på "vår nivå". Dessutom börjar hon sitta riktigt bra själv också. Lite ostabilt ännu och efter tippar åt sidan efter en stund. Men det går verkligen framåt och man ser hur hon har blivit bättre på att hålla balansen. Att vända sig från rygg till mage och tvärtom går jättebra nu och hon snurrar ofta runt när hon ligger i sitt gym.

När hon blev fyra månader började vi med gröt i smakportioner och efter ett par veckor ökade vi så nu äter hon en hel portion gröt till frukost och tycker det är riktigt gott! Hon gapar och vill ha mer hela tiden. Vi blandar i lite katrinplommonpuré också eftersom hon har varit lite trög i magen. Hon har även fått smaka på potatis/palsternackspuré, morotspuré och ärtpuré. Inget av det är än så länge någon större hit. Vi fortsätter smaka så får vi se hur det utvecklas. Något hon däremot har börjar tycka om senaste veckan är päronpuré, som hon får ett par skedar som efterrätt eller mellanmål ibland. Vatten är också gott! Hon dricker gärna ett par klunkar till frukostgröten på morgonen. I övrigt äter hon såklart ersättning (har slutat amma helt nu). Det är så roligt att se henne nu när hon vet vad nappflaskan innebär. Ibland sträcker hon ut händerna efter den och gapar. Gullunge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar