måndag 7 oktober 2013

Välkommen vecka 14

IMG_7319
Kvällssvullen mage i v. 13+1

Kroppen: De flesta börjar nu få en liten mage. Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt, oftast försvinner den efter graviditeten. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.

Bebisen: Fostret har blivit sju till åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån.

Egna tankar från föregående vecka: Förra veckan berättade jag för chefen. Jag var så nervös så jag skakade. Men han tog det bra, och vilken lättnad det var efteråt! Efter att det var gjort valde vi att gå ut med graviditeten offentligt. Det var också skönt att ha det gjort och väldigt roligt med alla gratulationer och lyckönskningar! Tack igen ♥
Igår gick jag in i vecka 14, (men vi glömde fota då så det fick bli idag). Jag mår i princip som vanligt igen. Svullnad och “mättnadskänsla” får jag lite då och då, men inget illamående. Jag känner mig piggare och har börjat få mer och mer lust att fixa och förbereda här hemma. Vi har dock bestämt att vi inte ska köpa något förrän efter vi varit och sett så allt ser bra ut på RUL den 11 november. En dryg månad kvar alltså. Fast vi fuskade lite igår då vi var på IKEA och köpte en stor byrå som förhoppningsvis ska rymma alla bebiskläder.

13 kommentarer:

 1. Awwwe...så roligt att du lägger upp lite magbilder :D Älskar sånt å se magbilder vecka för vecka.
  Fusk å fusk, i vecka 14 va vi ju i ullared o jag shoppa för 4 lax till bebbe ;) men förstår er lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker ju också om sånt så jag kände att det vore kul att ha :)

   Radera
 2. Så fin mage Anna ❤

  SvaraRadera
 3. Så fin mage Anna ❤

  SvaraRadera
 4. Vacker! Mysigt med bebismage :) kram

  SvaraRadera