torsdag 10 oktober 2013

Gravidjacka?

Jag har funderat lite på det här med gravidjacka/mammajacka. Ska jag köpa en eller inte? Än så länge kan jag ha min höstjacka och kan stänga den. Men snart blir magen för stor och det blir för kallt för att den ska räcka. En varmare jacka kommer alltså behövas. Magen kommer ju vara större i vinter och jag gillar inte att gå med öppen jacka när det är kallt.
Det får inte vara en dyr jacka. Det känns inte rimligt att lägga över tusenlappen på ett plagg som jag bara kommer använda ett par månader. Jag har spanat runt lite och hittat en på H&M Mama för 499 kr som jag kan tänka mig. Ska jag slå till?

10 kommentarer:

 1. Mitt råd som går här med magen i vädret; köp inte förens du behöver den! Det är så svårt att veta hur stor man kommer att bli och vilken storlek man kommer att behöva. Jag skulle själv köpa en regnjacka för att kunna ha på exkursioner (jobbar som biologilärare) och även ha den med en tjock tröja under istället för att köpa en gravid-vinterjacka (eftersom jag ska ha om en månad). Jag köpte den största jag hittade på stadium (billig variant) och tänkte - "jisses, den här kommer räcka till". Men nu är det preciiiiiiiis att magen får plats! Jag är fortfarande förundrad över hur stor man kan bli....hehe.

  Så återigen, mitt råd är att vänta och köpa kläderna vartefter du faktiskt behöver dem!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för ditt råd! Men jag är fortfarande osäker på hur jag ska göra. Jag kommer behöva jackan om bara ett par veckor, en månad kanske, och jag kommer i så fall använda den under vintern. Magen kommer ju växa under Denna tiden så ska jag då ta en storlek större bara för att jag inte vet hur stor jag kommer bli? Det är svårt det här... ;)

   Radera
  2. Hehehe....jag vet hur svårt det är. Jackan jag pratade om är en herrjacka (kul!) i storlek XXL. Den är lite lång i ärmarna, men det var det enda jag kunde knäppa- Normalt har jag storlek M/L.
   Magen kom på mig som mest efter vecka 25, men det är ju också väldigt individuellt. Efter vecka 30 har det verkligen bara smällt till! Bebis växer och tar plats!
   Om du tror att du kommer att behöva den om en månad, så kanske du ska vänta en månad. Eller fungerar öppet köp i 30 dgr tro? Jag vet bara att man tror att "jisses vad stort" och sedan så är man inte så katig efter några veckor. Jag köpte själv gravidbyxor med låg mudd på HM rätt tidigt i graviditeten för att jag ville se bra ut på jobbet, lite variation vill man ju ha. Hade tänk att jag skulle kunna ha dem hela graviditeten, men icke :)
   Sedan så finns ju begagnat, typ tradera. Ofta blir ju inte gravidkläderna så slitna och använda just för att det är en så kort period.
   Vad gäller övriga kläder så har jag hellre satsat på typ klänningar/kjolar och strumpbyxor/leggings. Sådant som du kan ha efter graviditeten också. Ett par jättesköna jeans med hög mudd har jag från HM också, de är bästa köpet tror jag!
   Hör av dig om du har fler frågor/funderingar ;)

   Radera
  3. Tack igen för att du delar med dig av dina erfarenheter! :) Jag gör så att jag avvaktar ett tag till så får vi se hur jag gör. Än så länge är det ju ingen panik :) Får man fråga hur många kilo du gått upp?

   Radera
 2. Ja du...jag har gått upp 24kg hittills (och har lit drygt 4 veckor kvar). Mycket har kommit på slutet, och jag tror att det beror mcyket på att jag inte kan röra mig så mycket pga foglossningen. Kan inte ta mig några längre sträckor utan kryckor, och ska inte heller gå omkring eller belasta fogarna/bäcken för mycket. Så jag är väldigt mycket stilla....
  Över 20 kg var väl inte vad jag räknade med, men nu är det som dert är. Hoppas det går att bli av med efter förlossningen sedan :) Framförallt hoppas jag/vi att foglossningen läker ihop/släpper snart efter FL så att jag kan börja promenera igen. Jag vill ut och röra på mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 24 kg måste vara tufft! Jag hoppas på att jag lyckas hålla det på runt 15 kg. Och jag har ju även mina överviktskilon sedan innan... Men man vet ju aldrig. Än så länge känner jag inte av någon foglossning och kan röra mig bra. Stort lycka till när det väl är dags! :)

   Radera
 3. Jag lånade jacka utav min mamma :) Jag tyckte det kändes lite onödigt att köpa en jacka som jag bara kunde ha när jag var gravid. Så jag körde på min höstjacka med extra tjock tröja under :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset men yvärr är det inget alternativ för mig då min mamma är mindre än mig. Min höstjacka kommer jag bara kunna ha (stängd) ett par veckor till och jag vill som sagt gärna kunna ha en stängd jacka på vintern. Jag tror jag kommer köpa en vinterjacka men jag väntar tills det blir kallare och jag verkligen har behov av det. Även om jag bara kommer använda den 3-4 månader så är den ju inte så dyr och jag kan ju alltid ge bort den eller sälja den sedan :)

   Radera
 4. Den där jackan är INTE fin i verkligheten, hittade den i en butik och testade den..den är otroligt bred och inte bara framtill utan man ser ut som en hösäck! Bandet i midjan sitter inte särskilt snyggt heller ;) En liten varning bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för varningen men jag har själv provat den och tycker inte den satt jättefult. Upplevde den som stor i storleken men det är ju bara att ta en eller två storlekar mindre. Håller med om att den var bred, men det är jag också ;) så det såg inte konstigt ut. Nu provade jag den bara snabbt, men jag tror ändå den sitter olika på olika kroppar :)

   Radera