måndag 20 juni 2011

Muskler vs. fett


Det finns en myt som ligger och gror i många kvinnors hjärnor - att muskler får en att se stor och övermuskulös ut. Ta en titt på bilden ovan. Det är alltså så det ser ut i verkligheten. Ser du vilken skillnad det är i volym på muskler och fett, trots att vikten är densamma!? Det är fettet utanpå dina muskler som gör att du upplevs som stor. Dessutom, ju mer muskler du har desto mer förbränner du eftersom det "kostar" mycket energi att underhålla dem.

Vill du bli slank och snygg ska du alltså bygg muskler. Det ger dig en snyggare och fastare kropp. Nästa gång du är på gymmet - använd dina muskler och ta i! Att träna med lätta vikter är meningslös träning. Se till att anstränga dig, det är då du får resultat!

Kom också ihåg att vikten på vågen är bara en siffra. Du kan tappa flera centimetrar i omkrets genom att du ökar din muskelmassa och blir av med kroppsfett. Det är hur man ser ut som är det intressanta, inte vad man väger. Vi är alla olika genetiskt uppbyggda, så kom ihåg att anpassa din träning utifrån din kroppstyp! Du kan t.ex. träna mer överkropp om du är smal upptill respektive underkropp om du är smal nedtill för att få ett mer proportionerligt utseende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar