fredag 27 maj 2011

Hälsosam viktminskning – del 2

Många människor tror att det enda kravet för att gå ner i vikt handlar om total och fullständigt omställning för att lyckas. Men som med mycket annat här i livet så är lagom bäst. Vare sig det gäller kost eller träning. Alla behöver vi en perfekt balans av kolhydrater, proteiner, fett, fibrer, vitaminer och mineraler för att mål allra bäst.

Det är viktigt att förstå att man inte skall undvika olika typer av råvaror helt och hållet. En naturligt följd av bristen av vissa råvaror och födoämnen blir endast att du kommer vilja ha dessa ännu mer. Istället för att helt undvika sötsaker och annat ohälsosamt helt och hållet, börja med att försöka äta mindre mängd och att äta det mindre ofta. Med tiden så kommer det bli lättare att undvika dessa fällor.

Små portioner är nyckeln. Om du äter ute eller lagar mat ska du noga observera hur mycket mat du beställer, undvika extra portioner och tänk på hur mycket du lägger upp. Njut av maten istället för att slänga i dig den så kommer du inte föräta dig.

Även träningen ska konsumeras i lagom mängder. Börja med enklare aktiviteter som promenader, löpning eller simning innan du tar dig an de mer avancerade och krävande aktiviteterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar