torsdag 26 maj 2011

Hälsosam viktminskning - del 1

Förbered din viktminskning
Att utveckla en långsiktig diet med långsiktig viktminskning handlar om att visualisera och ta små steg snarare än ett stort. Du kan inte gå ned 10 kg i vikt på en vecka. Grundliga förberedelser och planering är A och O.

Förenkla
Istället för att räkna varenda kalori och väga storleken på dina portioner ska du tänka på färg och variation. Fokusera på att hitta de hälsosamma alternativen som du gillar och som du enkelt kan få med i dina måltider.

Börja långsamt
Åter igen, du kan inte gå ner 10 kg i vikt på en vecka. Det är svårare att förändra allt på en gång än att successivt infoga nya rutiner i din vardag. Börja ät sallad till dina måltider, drick mycket vatten, byt ut smöret till olivolja är exempel på små saker som har betydelse i det långa loppet. Många bäckar små brukar man ju säga, och så är det i det här fallet också. Efter en tid så kommer din nya diet att bestå av en större del nyttiga alternativ än onyttiga. Du har tagit ett nytt steg i din viktminskning.

Alla förändringar räknas
Alla förändringar du genomför, oavsett hur små de kan tyckas vara, är ett litet steg mot ett hälsosammare liv och viktminskning. Det långsiktiga målet är ju att må bra, ha mer energi och minska riskerna för sjukdomar.

Del 2 kommer imorgon. Lagom är bäst! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar