onsdag 11 augusti 2010

Xtravaganza

På måndag ska jag börja på Xtravaganza. Träffade min hälsokonsult idag och detta känns mycket bra måste jag säga.

Jag bestämde mig redan i början av juni och var där och anmälde mig till nästa start (som är nu).

Varför jag gör detta är såklart för att jag väger alldeles för mycket och jag lyckas helt enkelt inte ta tag i det själv. Jag har gått upp ca 20 kg på två år. Målet är att gå ner (minst) dessa 20 kg till juni nästa år när jag tar examen. Hos hälsokonsulten kom vi fram till att jag ska gå ner ca 16 kg fett. Det blir ca 20-25 ”vanliga” kg.

Jag mår inte alls bra över hur jag ser ut nu. Jag känner mig bara tjock,ful, äcklig, klumpig, inga kläder sitter bra, jag vill ogärna vara med på kort osv. Självklart gör jag inte detta enbart pga. fåfänga. Det handlar ju om min hälsa, mitt självförtroende, min framtid m.m Jag kommer att blogga om detta så ni som är intresserade får följa min viktresa. Jag är sjukt taggad just nu och längtar efter att få sätta igång och få se resultat.

Till en början kommer jag att gå på helfart. Det innebär att jag kommer äta (dricka) endast måltidsersättning i form av soppor och shakes. Under heltfartsperioden kan man gå ner 10 kg i månaden. Helt sjukt vilken kickstart! Jag får alltså bara dricka dessa soppor/shakes och vatten, te och kaffe. Klart detta kommer bli tufft. Men jag ser det lite som en detox. Jag ger min kropp bara det den behöver och vill ha, inget extra. Det ska bli spännande att se vad det ger för resultat!

Jag kommer även att gå på gruppträffar (första på måndag) och träna i deras gym. Ska få en genomgång med instruktör nästa fredag. I programmet ingår också ”mental träning”, vilket fungerar lite som en slags meditation. Jag är lite skeptisk mot sånt men det ska tydligen fungera och vara ett jättebra hjälpmedel så jag ska självklart ge det en chans.

För mer information om vad Xtravaganza är kan ni läsa på deras hemsida: www.xtravaganza.se. Annars kommer jag självklart berätta mer om det här i bloggen under tiden jag är medlem.


8 kommentarer:

 1. Usch, nu fick jag en tankeställare om jag bidragit till att sänka din självkänsla och varit plum.

  Vad ska sånt där diettjafs va bra för egentligen?
  Det kostar dyr deg, pulverskräpet kommer paja din mage och sånt skit funkar ändå inte i långa loppet. Jo jo bantning blir det.

  Finns bara ett sätt: vettig motion.

  Antar Du ratar löpning (knäna...?), men varför inte simning? Skonsamt, effektivt och stärkande. Simmartjejer har dessutom några av världens absolut vackraste kroppar, btw...

  Vet oxå att Extravagina el vad dem nu heter är satta under luppen; skattefiffel o oseriösa "kostexperter"..., var det nåt om...

  Nej, spola skitet, på med uteskorna el hoppa ner i vattnet!

  Keep it up!

  SvaraRadera
 2. Svar till Milko Dragic:
  Första och främst; varför skulle DU ha sänkt min självkänsla?

  Angående Xtravaganza så handlar det om så mycket mer än måltidsersättningarna jag kommer äta under den första tid. Det är förresten frivilligt så man behöver alltså inte äta sånt om man inte vill.

  Xtravaganzas koncept går ut på att ändra livsstil. Den livsstilen jag har idag är ju uppenbarligen fel eftersom jag bara fortsätter gå upp i vikt trots att jag har tränat (hyffsat) regelbundet på Friskis & svettis. Xtravaganza lägger fokus på att förändra beteendet i grunden och skapa nya vanor. Vilket är precis vad jag behöver.

  Så nej, detta är inte en diet man går på under en viss tid och sedan bara lägger av med och återgår till ens tidigare matvanor.

  SvaraRadera
 3. Undertonen i mitt inlägg var mer åt hållet att du inte behöver gå ner i vikt, att du, vad du än tror, är fin och duger som du är.

  Jag kör med Krav Maga och distanslöpning, det gör gott för mig och min kropp. Men vi är ju alla stöpta i olika former, du är ju tjej och så...

  Ha det!

  SvaraRadera
 4. Lycka till! Att väga 20 kg för mycket är ju hemskt! /Liselott

  SvaraRadera
 5. Oj herregud. 20 kg för mycket

  SvaraRadera
 6. Svar till Anonyma: Nej det är INTE kul och jag mår skit över det så det är därför jag tar hjälp av XV.

  SvaraRadera
 7. lycka till med viktnedgången! :D

  SvaraRadera
 8. Hej!! Sökte på xv och fick fram din blogg.. såg nu dock att det va ett tag sedan du gjorde inlägget. Men jag är i samma sits som du var, lite mer än 20 kg övervikt :-( inget kul alls. Jag har nu funderat på xv och har bokat in konsultation i nästa vecka.. men försöker ta eda på hur det har gått för andra. Hur gick det för dig??

  Mvh emma
  emmasnageldesign@hotmail.com

  SvaraRadera