måndag 16 augusti 2010

Dag 1

Sådärja, nu har jag avklarat min första dag med Xtravaganzas VLCD (very low calorie diet)-soppor. Godast hittills är kycklingsoppan som man äter (dricker) varm. Den hade ingen konstig eftersmak.

Jag har mått bra idag, med undantag för att jag har känt mig ganska hungrig. Vilket såklart är helt naturligt. Jag känner inget sug efter någon speciell mat men jag saknar att få tugga på något. Får ju inte ens tugga tuggummi.

Efter ca 3-4 dygn bildas det ketoner i kroppen som hjälper och skyddar kroppen och ser till att hjärnan får energi. Ketoner bildas när kroppen förbränner fett och är ett tecken på att man kommit in i en maximal fettförbränning. De ser till att musklerna inte bryts ned och ger dessutom en ökad pigghet och dämpar hungerkänslorna. Det är alltså de 3-4 första dagarna som är jobbigast.

Jag var även på mitt första gruppmöte ikväll och det kändes bra. Kommer gå på dem en gång i veckan under de 12 första veckorna. Sen blir det vägning och mätning igen. Jag kommer självklart både väga och mäta mig här hemma också. Vägning blir en gång i veckan tror jag. De rekommenderar max var 14:e dag men jag tror inte jag kommer kunna hålla mig. Mäta kommer jag göra var 14:e dag.

4 kommentarer:

 1. kämpa på nu syster!! Jag tror på dig!!
  //Sussi

  SvaraRadera
 2. Jag tror med på Dig...
  Kommer du klara galant! =)
  Kram/Malena

  SvaraRadera
 3. Tack söta ni! :) Alltid skönt att höra!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Man ska fylla i sin stad när man registrerar sig också såg jag nu. Har du gjort det så ska det komma med. Om du klickar på "geografiskt" efter du loggat in på Bloggportalen så står det där hur du gör.

  MVH Juliana

  SvaraRadera