fredag 25 april 2008

Freitag

Yesbox, idag är det fredag, och jag har jobbat kväll. Och ska dessutom jobba lördag, söndag och måndag med. Inte kul.

Igår var jag ledig, då tog jag sovmorgon. Sen var jag på möte på TRR (Trygghetsrådet) eftersom jag blivit uppsagd. Det mötet gick väldigt fort, tog typ 5-10 min. Vi skulle typ bara prata och planera lite om vad jag ska göra i framtiden, efter jag slutat på Samres. Jag sa ju så klart som det är; att jag sökt till utbildningar och har tänkt börja plugga. Då berättade han att TRR kan i vissa fall hjälpa till när det gäller litteratur när man börjar studera. Det låter ju bra, eller hur!?
Om det nu skulle visa sig att jag inte kommer in på någon utbildning ska jag kontakta TRR igen och så får vi se vad vi kan hitta på åt mig istället. Känns ju skönt det med. Veta att man har lite hjälp om det skulle gå åt skogen.. typ :)
Efter mötet på TRR gick jag en sväng i stan. Jag hittade en massa fina vår/sommar kläder som jag skulle vilja köpa. Men orkade inte prova! Så det sket sig. Köpte inget. Får ta en dag snart då jag är på mer shoppinghumör så jag kan prova det och eventuellt köpa lite.

På vägen hem från stan gick jag genom parken och fotade lite fina, soliga vårbilder.



Här står jag i trappan upp till Kärnan och fotar ner mot Stortorget tror jag det heter. Fast det är ju inte alls särskilt stort. Dessutom ser man ju sundet och toppen på Rådhuset.


Här har vi Kärnan.


En utsiktsbild över Rådhuset, sundet och lite Danmark. Man ser även en av Scandlinesbåtarna som är på väg mot Helsingör.


En annan sida av Kärnan.


En liten ankdamm...


...och ankor.


Fina blå blommor. Det som syns i bakgrunden är en liten scen.


En del av parken.


Vackert.

För er som inte fattar vad den där Kärnan är för något ska jag informera er om att det är ett gammalt medeltida torn byggt mellan åren 1202 och 1205. Kärnan är det som återstår av mäktiga Helsingborgs slott. Den är ca 35 meter och det är värt varenda trappsteg för att komma upp på krönet och njuta av den storslagna utsikten över hamnen, Öresund och Helsingör. Kärnan ligger i Slottshagsparken ovanför Terrasstrapporna. Trapporna leder upp till parken från Stortorget i centrala Helsingborg.

(Snodde texten från wikipedia.se och helsingborg.se. Hoppas jag inte får böta eller nått sånt nu...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar