onsdag 2 oktober 2013

Gravid

Tusen tack för alla gratulationer! Inte så många här på bloggen dock, men på Instagram och framförallt Facebook blev vi bombarderade hela kvällen! Detta är såklart en förklaring till varför jag varit ganska frånvarande härifrån. Mina tankar har helt enkelt varit någon annan stans. Det har inte känts lika roligt att skriva om annat och låtsas som ingenting när det enda jag tänker på är att det har flyttat in ett litet mirakel i min mage! 

Den 17 augusti fick vi det underbara plusset på stickan. Det var en fantastisk känsla! Äntligen vår tur! Tiden efter det har ändå gått ganska fort och jag är nu i vecka 12+3. Det innebär ju även att den mest osäkra perioden är över, vilket känns väldigt skönt. Jag tar verkligen inte den här graviditeten för givet. Med både vänner och bekanta runt omkring oss som har fått missfall och haft svårt att bli gravida osv. så har jag såklart blivit påverkad och lite rädd att vi också skulle ha problem eller kanske inte alls kunna få barn. Men så verkar det inte vara och nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra!

I vecka 8 (7+2) var vi på det första ultraljudet. Det var ett vaginalt ultraljud som bekräftade graviditeten och vi fick se ett litet hjärta som tickade på som bara den. Vilken lycka! Samma dag körde vi hem till våra föräldrar för att berätta vad som väntade. Dom blev såklart väldigt glada och det kom en och annan glädjetår.


Jag har mått bra under dessa första veckorna. Det är jag glad och tacksam över! Jag har knappt varit illamående alls. Mest känt mig svullen om magen och haft en mättnadskänsla nästan hela tiden. Jag har även känt mig lite tröttare än vanligt, men inte så trött att jag har behövt sova 12 timmar som vissa berättar om. Nu har jag börjat känna mig nästan som vanligt igen och längtar nu med spänning till den 11 november då rutinultraljudet är inbokat! Även om vi är så nyfikna på vår lilla bebis har vi bestämt oss för att inte ta reda på vilket kön det är. Det får bli en överraskning.

Jag har även börjat fotografera magen lite. Det syns dock i princip inget än men det kommer bli roligt att ha sen och kunna jämföra vecka för vecka. Jag vet inte än hur mycket jag kommer vilja visa här i bloggen, det återstår att se. Nu har jag i alla fall lovat mig själv att försöka njuta så mycket jag kan av det fantastiska som väntar oss! 

10 kommentarer:

 1. Grattis igen:) ska bli så kul att följa din graviditet!

  SvaraRadera
 2. Grattis till graviditeten!

  SvaraRadera
 3. Grattis igen! Ni har en härlig och underbar tid framför er =). Hoppas att du får fortsätta må bra också =). Jag märkte knappt av att jag var gravid, mådde aldrig illa, fick ingen foglossning och var bara lite trött. Jag fick bara en jätte mage =P. Tog också mååånga kort på magen och nu i efterhand är det jätte skoj att titta tillbaka, kommer inte ihåg att magen var så stooor! Hoppas du fortsätter skriva mkt här på bloggen, är så kul att följa =). Ha det bäst! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Frida! :) Ja vi ser mycket fram emot allt som väntar!
   Planen är att jag ska fortsätta skriva här och förmodligen även visa en del bilder. Känns som jag kommer ångra mig om jag inte gör det! ;) Plus att jag själv har under flera års tid läst många gravid/mammabloggar och älskat att följa dem.
   Kram på dig!

   Radera
 4. Så mysigt :D Nu e vi två som kan vandra tillsammans genom graviditeten, även om jag e en bit före dig. Vi hinner ju iaf va lediga ihop ett tag vilket jag ser MKT fram emot <3

  SvaraRadera
 5. Så roligt med ännu en liten pyssling i skaran :) Ska bli roligt att följa! Stort grattis igen 💗 Kram Jenny

  SvaraRadera