tisdag 11 juni 2013

Champagneprovning

I lördags var jag och Andreas på champagneprovning. Jag fick ju presentkort på det på alla hjärtans dag, så i lördags passade vi på när det ändå var prinsessbröllop och allt! ;)
 
Det var verkligen intressant och lärorikt att få veta lite mer om denna lyxiga drycken och vi provade fyra olika sorter, en rosé och tre "vanliga". Det var spännande för man kände verkligen skillnad när man jämför sådär.
 
Vi fick såklart en historiegenomgång också. Just denna provningen hette Kvinnlig champage. Distriktet Champagne har mycket att tacka sina framgångar för alla driftiga och uppfinningsrika kvinnor. Vi fördjupar oss i historien om och vad dessa kvinnor gjort för Champagne.
 

Svalt, bubblande, sött och lite syrligt. Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour.

Men vad är egentligen Champagne? Och vad är i så fall mousserande vin? Kan man känna skillnaden i smaken eller märka det på något annat sätt? Hur stora är skillnaderna mellan en spansk Cava, en tysk Sekt och den franska Champagnen? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till?

Med hjälp av en kunnig sommelier får du nu hjälp med att reda ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna. Du kommer upptäcka hur många smaksensationer ett mousserande vin kan ge, från lätt pärlande spanskt till franskt rikligt och skummande. Alla är vi värda lite lyx då och då så unna dig en kväll med bubbel du också.


Text och bild lånad från Greatdays        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar