onsdag 11 juli 2012

Bland det bästa jag har läst!

Jag fick denna länken skickad till mig av Sandra och jag bara måste dela med mig till er också. Så j*kla bra!

http://www.casinotop10.se/foer-fet-foer-ett-ak-varfoer-aer-fetton-immuna-mot-kritik

9 kommentarer:

 1. Fan vad bra!! Kan ju inget annat än hålla med...

  SvaraRadera
 2. Eh, vad är det som är så bra med den? Raljant jävla skit, säger jag! Lite tolerans, ödmjukhet och medkänsla för sina medmänniskor kanske inte hade skadat?

  Fy vad lågt av dig att länka vidare detta hemska, fördömande inlägg. Har jag missat något eller du kanske kan utveckla vad du tycker är så himla bra med den texten ...? Hade varit intressant att höra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker texten var bra eftersom jag håller med. Förstår inte varför Stina känner sig kränkt över att hon inte fick åka med eftersom hon var för tjock och inte fick plats i sätena/inte kunde knäppa säkerheltsbätet. på vilket sätt är detta nöjesparkens fel?? Det är ju en säkerhetsgrej! Menar hon att personalen skulle låtit henne åka med ändå och riskerat att hon trillar ur och skadats allvarligt eller t.o.m. dött?? Eller vad är det hon tycker att personalen gjorde fel?

   Sen att personalen skulle be om ursäkt för detta kan jag verkligen inte förstå. De kan beklaga att de måste neka henne men be om ursäkt, för vad? För vad då? De nekade ju henne att åka på grund av säkerhetsskäl!

   Jag anser att det är Stinas eget fel att hon inte fick åka med eftersom hon är för stor. Precis som skribenten skriver så är hon ju faktiskt inte 10 år utan hon är vuxen och borde vara väl medveten om hur hennes kropp ser ut. Om nu inte Stina har någon slags sjukdom som gör att hon är så pass stor som hon är (som för övrigt skribenten skriver är det enligt forskningar bara 2% som är feta på grund av sjukdomar. De resterande 98% har bara sig själva att skylla).

   Jag har, precis som skribenten, ingenting emot feta människor, men jag anser att de (i 98% av fallen) har sig själva att skylla när det gäller hur mycket de väger. De har själva satt sig i den situationen. De hade kunnat vara mer hälsosamma och röra på sig mer och äta mindre...

   Det är vad jag tycker!

   Radera
 3. Ja verkligen väldigt väldigt konstig åsikt den där Stina har..gör något åt ditt liv istället o kämpa som många andra människor gör för att vara friska o hälsosamma (och kunna åka i karuseller):)

  SvaraRadera
 4. Så jäkla bra! Jag läste om det innan idag och blev bara förbannad. Hur kan man förvänta sig att samhället ska anpassa sig till enorm övervikt? Det vore väl sjukt om det var så att allt anpassades för fetma...

  SvaraRadera
 5. Jisses amalia, ja vad ska man säga :) Folk verkar generellt se sin egen skuld i saker o ting, lättare att skylla ifrån sig :P

  SvaraRadera