tisdag 5 juli 2011

Gå ner i vikt – del 3 av 4

Hur mycket måste men egentligen träna för långsiktig och stabil viktminskning?

För att du ska gå ner i vikt och för ett allmänt sunt levnadssätt bör man sikta på att försöka motionera på något sätt i 30-60 minuter om dagen. Mer än 1 timme om dagen betyder ofta onödig stress för kroppen. Vilken träningsform som passar dig är väldigt individuellt. Testa dig fram tills du hittar något som du tycker är roligt och som passar just dig.

Vad som är bra är att du inte behöver lägga ned all denna tid vid ett tillfälle. Om du kan promenera eller cykla till jobbet har du vunnit mycket redan där och behöver inte infinna dig i elljusspåret i hela 60 minuter efter jobbet.

Återigen; stegräknaren är faktiskt ett underskattat verktyg för att mäta hur mycket du behöver eller ska röra dig. Sikta på mellan 10 000 och 12 000 steg om dagen.

Det är aldrig enkelt att förändra gamla vanor om du tidigare inte motionerat. Även en person som tränar regelbundet kan intyga att det många gånger är jobbigt att ge sig iväg till gymmet eller ut i spåret. Håll fokus på att belöningen kommer efteråt, när vågen pekar nedåt och hälsan uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar