torsdag 19 maj 2011

Kampen mot vågen

Alla som kämpat med att gå ner i vikt vet att vågen inte bara är den bästa, utan även den värsta fienden. Vem vill inte ställa sig på vågen och se att de gått ned i vikt? Likväl som man inte vill ställa sig på den och se att man gått upp i vikt eller står stilla i sin viktminskning.Problemet är att man inte ska bli för beroende av vågen. Det kan få negativa effekter för din viktminskning. Och du skall definitivt inte väga dig varje dag.

När du går ner i vikt kommer din vikt variera både uppåt och nedåt. I början av din viktminskning kommer du förlora mestadels vatten. Det är betydligt enklare att bli kvitt vatten än fett och det kommer se ut som kilona rinner av. Efter en period kommer vågen stabilisera sig och det kommer se ut som du bara kämpar i motvind. Det är därför du endast ska väga dig någon gång i veckan. Du kommer ändå inte se några större resultat från dag till dag.

Några enkla tips:
  • Väg dig inte oftare än 1 gång i veckan.
  • Väg dig vid samma tillfälle alla gånger. Förslagsvis innan du äter frukost på morgonen. Vid den tidpunkten  får du de mest rättvisande siffrorna.
  • Om vågen tycks stå stilla en vecka så är det ingen större fara. Om du motionerar och äter rätt kommer du fortsätta gå ner i vikt.
  • Notera varje veckas invägning. Förutsatt att du följer din diet och träning kommer du se en trevlig trend inom en snar framtid.
Men kom igåg att vågen inte ska vara ditt absoluta fokus med din viktminskning. Du vill ju gå ner i vikt för bättre hälsa och för ett sundare leverne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar