måndag 23 maj 2011

Bränn fett!

Vi som människor har (tyvärr) en funktion som gör att allt överflöd vi äter omsätts till fett. Denna egenskap leda ofta till att vi slänger oss in i onödiga dieter och bantningspiller när vi vill bränna fett. En av hemligheterna bakom fettförbränning är att kickstarta metabolismen. Här är åtta bra tips:

Kondition är inte allt
Konditionsträning är bara en del av det träningsschema som du bör genomföra när du vill bränna fett. Det är därför viktigt att du även lägger tid på styrketräningen för att bränna fett effektivt.

Fria vikter
När du styrketränar är det mycket bättre att nyttja de fria vikterna än de statiska maskinerna. De fria vikterna hjälper dig utveckla koordinationen och det i sin tur betyder att du använder fler muskler när du tränar.

Kort vila
Det är inte fel att vila mellan övningarna när du vill bränner fett. Skaka loss muskeln mellan varje övning så orkar du lite mer nästa gång.

Träna hela kroppen
Även om det känns som om allt fett sitter på magen så är det inte bara där du skall fokusera när du vill bränna fett. Alla muskler i kroppen bränner fett. Därför ska du försöka träna alla muskler i kroppen, inte bara utvalda muskelgrupper, kontinuerligt.

Träna på morgonen
Även när du sover förbränner kroppen energi i form av exempelvis kolhydrater. Om du då tränar på morgonen när kroppens depåer är tomma kommer du tvinga den att nyttja dess extrareserver, fettet – perfekt när du vill bränna fett.

Ät frukost
Bara för att du tränat på morgonen så ska du inte hoppa över frukosten – det är dagens viktigaste måltid! Det är viktigt att du äter en komplett frukost som kan stödja dig genom hela dagen (eller i alla fall fram till lunch) så du kan undvika onödigt småätande.

Träna i intervaller
Det sägs att om man tränar i korta, snabba och explosiva intervaller lyckas man bränna fett snabbare än vid långsam träning. Så träna hellre i ett högt tempo med jämn belastning istället för långsamt.

Förändring förnöjer
Att träna på samma sätt varje dag gör ingen glad. Förändringar i träningsschemat kan kännas välkomnande när det känns som jobbigast att träna. Det kommer att hjälpa dig att fokusera och satsa ännu hårdare på att åter igen bränna fett.

1 kommentar: