måndag 6 september 2010

Måndag

Kom hem för ungefär en timme sen och har hunnit landa i soffan och har ätit. Ska slappa lite nu tills Andreas kommer hem sen ska vi köra och handla tror jag. Senare ska jag ju på gruppträff på Xtravaganza.

Jag är lite besviken över att det inte var ytterligare -2 kilo på vågen i morse, "bara" -1,7. Men men, jag vet äter ju endast dessa sopporna så jag kan inte påverka resultatet. Annat blir om en vecka när jag börjar äta mat igen. Plus att jag vet att jag har låg förbränning så jag är inte direkt förvånad. Om en vecka börjar jag som sagt äta mat igen och då kommer jag gå ner max 1 kg i veckan. Det är fortfarande en bra viktminskning så jag ska inte klaga. Allt över -0,5 kg i veckan kommer jag vara nöjd över!

15 kommentarer:

  1. Jag skriver inget (...??), det slår änna bara tbax...;)

    SvaraRadera
  2. Till Mackan:
    Vad menar du nu? Vad slår tillbaka?

    SvaraRadera
  3. Om din vikt. Jag får ju bara stryk.

    SvaraRadera
  4. Hej Anna! Vad roligt att se att det går så bra för dig! Jag ska börja på helfart imorgon och jag är superpeppad. Jag kan bara hoppas att det kommer gå lika bra för mig som det gjort för dig. Ha det bra, så ses vi kanske på friskvårdshuset någon dag... :)

    SvaraRadera
  5. Till Mackan:
    Jag säger bara fortsätt läsa om mina viktframgångar i min blogg så ska du få se att du har FEL! ;) Du har ju ingen aning om hur och vad jag kommer äta nu fram tills jag nått min målvikt. Jag följer ju fortfarande Xtravaganzas program.

    SvaraRadera
  6. Till Ida:
    Va kul att du har hittat hit! :) Jo det går bra för mig. Jag mår bra men det är tufft och den senaste veckan har varit extra kämpig tycker jag. Nu ska jag bara äta sopporna denna veckan också sen börjar jag på upptrappningsveckan och övergår sakta men säkert till mat. Jag längtar! :)

    SvaraRadera
  7. Jag fortsätter kanske diskret med att följa din tentativa rapportering om din kostkamp, ehuru är jag av den fasta övertygelsen att du inom sinom tid ändå är tillbaka på ruta ett igen,särskilt p g a den syntetdieten. Keep it up, anyway!;=0

    SvaraRadera
  8. Sopporna kommer jag ju sluta äta snart så jag fattar inte varför du tror det? Jag kommer äta vanlig mat med start på måndag. Sen har jag 10-11 månader kvar som medlem hos Xtravaganza och under den tiden kommer jag nå mitt mål och lära mig behålla det. Det är ju det hela grejen går ut på. Att ändra livsstil. Hur förklarar du annars att redan över 120.000 personer har nått sin målvikt med hjälp av Xtravaganza?

    SvaraRadera
  9. Förklarar?

    Desperata människor är mer benägna att gå på bluffvägar för att nå "idealvikten...", ofta med suspekta metoder och ljusskygga företag till "hjälp..."

    Den enda, och det vill jag betona, trots mitt gaggande, hållbara vägen till att tappa volym och öka den kroppsliga orken, är mindre mat och mer motion.
    Riktig mat menas då med husmanskost och naturligt sammansatt kost, samt riktig motion: simning, jogging/löpning, cykling.

    Ägarna till alla dessa "viktföretag" håvar in storkovan på människor som vill sig själva väl och som desperat famlar efter snabba lösningar på rent estetiska problem: lite övervikt.

    Ligger ens BMI på 25-30 kan jag se nyttan i att deffa ner sig lite eller låta doktorn snörpa igen magsäcken en smula, inte annars.

    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  10. Visst jag håller med dig till en viss del. Klart dom är ute efter pengar osv. men jag vill inte kalla det "bluffväg" eftersom det uppenbarligen fungerar. Och ja, jag var desperat! Jag hade provat det mesta känns det som men inte lyckats och jag mådde inte bra och var rikigt olycklig över mitt utseende m.m. Dessutom förstår jag inte vad du menar med "ljusskygga företag" eftersom Xtravaganza berättar mycket öppet om sig själva och annonserar i var och varanna tidning, internet m.m.

    Nu när jag kommer börja äta mat igen är det just det du skriver som jag kommer göra; äta mindre mat och träna mer.

    Jag vill återigen poängtera att det inte handlar om LITE övervikt. Alla i min grupp har minst 20 kg, och det kallar i alla fall inte jag för lite. Och jag kan även berätta för dig att mitt BMI låg på 32 när jag började, alltså fetma (över 30 är fetma).

    SvaraRadera
  11. Anna: Jag menar att Xtravaganza inte är seriösa, liksom många andra entreprenörer i dietbranschen.

    Glädjande att det ändå verkar gå vägen för dig, helt visst önskar jag dig all lycka och välgång till med ditt nya livsval. Ändock är jag inte lika road som du är.

    Jag misstog mig på BMI-måtten, helt visst är 25-30 ingen alarmerande övervikt, måhända uppemot 35-40 i värde. Därav menar jag att du alls inte var "tjock" när du var som mest omfångsrik.

    Visste Du att det i många kulturer, inte minst i de afrikanska, anses som hälsosamt och fertilt med kvinnor som har hull?

    Alltså raka motsatsen till de benigt och anemiskt motbjudande "skönhetsideal" som grasserar inom modell-och skådisbranscherna idag...

    Keep it up!

    SvaraRadera
  12. Hur kan du påstå att Xtravaganza inte är seriösa när du knappt har någon aning om vad det handlar om och jag gissar att inte är särskilt påläst och insatt i vad just Xtravaganza är och hur det fungerar m.m. Xtravaganza är långt ifrån oseriösa ska du veta! Jag tycker verkligen att det är fel att uttrycka sig så som du gör om ett ämne du knappt har kunskap om!

    BMI:
    Normalvikt: 18,5-24,9
    Övervikt: 25-29,9
    Fetma: 30-39,9
    Extrem fetma: 40 <

    Så jag tycker det är ganska självklart att man är tjock om man har ett BMI som ligger inom "fetmazonen" och som jag skrev tidigare hade jag 32 när jag började. Du kan ju inte påstå att jag var normalvikt då!? Dessutom vet du ju inte ens hur jag såg (ser) ut! Inte vad jag vet iaf, har ju ingen aning om vem du är...

    Jo tack jag är medveten om att det i vissa kulturer anses fint att vara "knubbig", men det är inte den kulturen vi lever i och eftersom jag inte själv tycker det är fint så vill jag såklart inte vara se ut så!

    SvaraRadera
  13. Anna: Fetma för dig kanske är normalvikt för mig!
    Går inte att enas när två diametralt motsatta åskådningar står mot varandra.

    Sköt om dig!

    SvaraRadera