För 4 pannkakor:
½ burk lättkesella
3 äggvitor
1 äggulor
1 dl havregryn
1 dl lättmjölk
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
Smaksättning:
Vaniljpannkakor - 1-2 tsk vaniljsocker.
Chokladpannkakor - 1-2 tsk kakao.
Kanelpannkakor - gå på känn med ”kanelningen”.
Blanda ihop alla ingredienserna till en fin smet och tillsätt någon av smaksättningarna. Stek på medelvärme, någon minut på varje sida.
Jag gjorde halva smeten med vaniljsmaksättnning och halva med kanel. Till vaniljpannkakorna hade jag kesella blandat med bär och till kanelpannkakorna hade jag skivad banan. Jag orkade dock bara två pannkakor. Mycket mättande och väldigt gott!
Kesella blandat med mosade jordgubbar funkade bra som "sylt och grädde".
Kanelpannkaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar