250 g mjukt smör
0.5 tsk salt
1 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 st ägg
4.5 dl siktat vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
1 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 st ägg
4.5 dl siktat vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
150 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt.
Tillsätt ägg och vispa lite till.
Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.
Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
Forma bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar