måndag 11 juli 2011

Gå ner i vikt – del 4 av 4

För att gå ner i vikt bör du, beroende på bl.a. kön och nuvarande livssituation, äta någonstans mellan 1200 och 1500 kalorier om dagen för att nå en idealvikt. Problemet är att du inte kan äta så lite för resten av livet. Det är inte tillräckligt om du är en normalviktig människa som motionerar i normala mängder.

När du har nått din idealvikt kan du börja äta nästan vad du vill, bortsett från den riktiga skräpmaten. Men, och detta är viktigt, du måste röra på dig så mycket så att du förbränner det du stoppar i dig. Du måste alltså balansera ditt energiintag (mat och dryck) med ditt energiuttag (träning). Så egentligen så kan du äta hur mycket du vill, bara du rör på dig tillräckligt mycket.

Avslutningsvis i denna serie vill jag nämna motivation. Att gå ner i vikt kräver motivation och vilja. Många som försöker gå ner i vikt misslyckas för att de saknar motivationen. De är peppade och ser faktiskt resultat på kort sikt, men sen går man in i väggen. De första kilona är enkla, sen blir det svårare. Tro mig, jag har själv erfarenhet av detta…

Det är därför det är viktigt att verkligen förbereda sig mental inför viktminskningen. Det kommer inte vara enkelt, men ju längre du fortsätter, ju större är chansen att du lyckas!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar