söndag 19 juni 2011

4 enkla hälsotips

1, Drick vatten
En av de mest effektiva tipsen är att dricka mycket vatten. Faktum är att vatten är kanske den enskilt viktigaste katalysatorn för att förlora vikt och behålla den. Vatten fungerar som en naturlig aptitminskare genom att hålla din mage full och minskar uttorkning som leder till hungerkänslor. Vatten ger också ytterligare fördel med att det spolar ut gifter ur kroppen och bibehåller vätskebalansen, du mår bättre helt enkelt. Vatten bidrar också till att din kropp metabolisera lagrat fett genom att hjälpa njurarna spola ut avfall.

2, Ät frukost
Många människor tror att en av det bästa diettipset är att hoppa över frukosten, och tror att det kommer att hjälpa dem att gå ner i vikt. Det är helt felaktigt! Att hoppa över frukosten kan göra dig hungrigare senare på dagen vilket leder till att du småäter och även äter för mycket senare. Frukosten är även det mål som "startar" kroppen, sätt igång bl.a. förbränningen. Därför kan du äta väldigt mycket till frukost eftersom kroppen med stor sannolikhet hinner förbränna det under dagens gång. Om du inte har tid att äta frukost eller inte vill, försök åtminstone få i dig någon typ av frukost på språng (t.ex. en drickyoghurt). Frukosten är dagens viktigaste mål!

3, Öka ditt fiberintag
Ät mer av livsmedel som är rika på fibrer, som kan hjälper till att forsla mat genom dina tarmar. Precis som vatten är fiberberikade livsmedel bra för dig och de får dig att känna dig mätt. En vanlig människa kan förlora runt 4 kg per år bara från att fördubbla sitt fiberintag. Livsmedel med hög fiberhalt har i allmänhet ett lågt antal kalorier och ger mättnadskänsla. Att äta mer av dem betyder att äta färre kalorier och lämnar mindre utrymme i magen för kalorier från andra livsmedel. Den genomsnittliga personen förbrukar ungefär 8gram fiber per dag, men många experter rekommenderar 25gram. Börja dagen med fiberrika spannmålsprodukter och fortsätt så resten av dagen.

4, Hälsosamma fetter
Många experter hävdar att fett orsakar fetma, höjer ditt kolesterol och orsakar hjärtsjukdom, men detta är inte helt sant. Om fettet är så illa, varför är det då en del av vår naturliga kost? Fett förser kroppen med essentiella fettsyror (linolsyra och linolensyra) som behövs för normal reproduktion och tillväxt, samt för produktionen av prostaglandin, ett hormon som reglerar blodtryck, blodets koagulering och inflammation.
När du äta fett bör du äta hälsosamt fett. Att äta hälsosamma fetter innebär fisk, t.ex. makrill och lax, nötter och olivolja. Genom att äta hälsosamt fett istället för ohälsosamt kommer du att förlora vikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar