fredag 10 december 2010

Mellanmålsmuffins

Här kommer det efterfrågade receptet på jättegoda mellanmålsmuffins som jag bakade för ett par månader sen.

Dessa muffins passar utmärkt som mellanmål istället för någon söt kaka eller som variation till frukten. De innehåller nyttiga fibrer som mätar bra och sunda fettsyror som håller igång din förbränning hela dagen.

Ingredienser till 12 muffins:

3 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
0,5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
1 dl råsocker
3 tsk bakpulver
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kanel
1-2 msk kardemumma
5 dl Kellogs special K fullkorn
3 msk solroskärnor, gärna rostade i torrpanna
5 torkade katrinplommon (bra för magen)
2 bananer
1 dl flytande margarin/smör
1 paket (250 ml) Milda mini mat 7%

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Mosa bananerna och blanda i.
Häll i flytande margarin och Milda mini mat och rör om.
Fyll upp smeten i muffinsformar
Gräddas i 20-25 min i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar