fredag 17 september 2010

Varför vill jag gå ner i vikt?

Jag har fått höra saker som "Du är fin som du är!" och "Du duger precis som du är!" Och visst gör jag väl det men det finns så många anledningar till varför jag vill vara smal (normal). Mycket blir enklare men jag är väl medveten om att man inte blir lyckligare av att bara gå ner i vikt om man inte är lycklig från början. Allt löser sig inte av att bara vara smal. Men jag känner mig verkligen inte lycklig när jag väger för mycket och känner avsmak när jag ser min spegelbild!

Jag har alltid stävat efter att vara smal. Det vill jag vara av en rad olika anledningar både för hälsans och för utseendets skull. Vem vill inte se så bra ut som möjligt?
 
8 anledningar till varför jag vill gå ner i vikt:
  1. Jag vill vara frisk och slippa oroa mig för sjukdomar som övervikt kan leda till.
  2.  Jag vill kunna ha på mig kläder som jag gillar, i normala storlekar. Jag vill ha på mig snygga kläder som sitter bra.
  3. Jag vill se bra ut i bikini och vara nöjd över det jag ser. Jag vill inte skämmas över mitt utseende.
  4. Jag vill slippa skavsår mellan låren. Jag vill kunna ha en kjol/klänning utan strumpbyxor/leggings. Jag vill kunna ha ett par byxor under en längre tid utan att det nöts hål mellan låren.
  5. Jag vill ha en fastare kropp.
  6. Jag vill få bättre hy.
  7. Jag vill göra saker utan att behöva tänka på hur jag ser ut. ”Hur ser jag ut när jag gör den här övningen, ser man min fläskiga mage?”
  8. Jag vill ha mer energi och ork. Jag vill förbättra min rörlighet och orka röra på mig mer. Orka ta trapporna utan att bli andfådd och svettig typ.
Den främsta anledningen är att jag vill vara mer nöjd och stolt över mig själv, och få bättre självförtroende!

4 kommentarer:

  1. Jag har precis hittat till din blogg. Jag fljer också xtravaganza och har hållit på i ca 3 veckor.

    Jag får också höra att jag är så fin och att jag duger som jag är men det finns så många anlednigar till varför jag vill gå er i vikt.
    Bra anledningar du har.

    Lycka till...

    SvaraRadera
  2. Verkar som om du har exakt samma anledningar som mig till att gå ner i vikt. Synd bara att jag saknar din motivation! Kollade dock in en dansskola nere i stan idag och funderar på att börja där på tisdag. Zumba Fitness, satsigt! :-D Haha! Han sa att man går ner jättemycket i vikt av det plus att man får svettas lots and lots!

    Jag trivs helt ok. Känner ingen här ännu så det blir rätt ensamt eftersom min sambo pluggar och sådär, men jag antar att det kommer med tiden... saknar inte heller norrland, däremot saknar jag Stockholm en del, där jag bott de senaste 6 åren!

    SvaraRadera
  3. Bra för dig. Du har ambitioner. Alltid bra. Men att tro att man som tjej automatiskt blir mer attraktiv ("läcker") av att deffa ner sig och bli skinnig, det är bara så fel och en ren chimär. Många killar gillar tvärtemot voluminösa tjejer,t ex s k "chubby chasers" och däribland jag, vilket du nog vid det här laget blivit irriterande väl påmind om...

    Keep it up, Foxy!;)

    SvaraRadera
  4. Hej, jag heter josefine, och har precis startat upp bloggen En starkare kropp.

    Jag ska gå från de 76 kg till 63 kg genom att köra en blandning av Atkins, LCHF, GI och motionera.
    I bloggen kommer jag skriva om bra mat/godisrecept som är kolhydratfattiga. En hel den träningstips och almäna tankar om hälsa och kropp.
    Sommaren är ju över och hösten på ingång. Finns inget mer passande än att ta tag i hälsan och kroppen. Kom igen nu, häng på du också!

    Följ min blogg på blogglovin, så kan vi ge varandra tips och erfarenheter. Du kommer inte ångra dig eller bli beskiven, det lovar jag.

    (Bra blogg du har föresten)

    Kram Josefine

    SvaraRadera