tisdag 31 januari 2012

Sista januari

Bara några timmar kvar på januari månad nu. Det blev ett träningspass ikväll med, Bodypump. Så jag räknar med träningsvärk imorgon. Får alltid mest träningsvärk av Bodypump. Det känns att man tränat om jag säger så. Totalt i januari har jag tränat 17 pass på Aktiverum och ett antal promenader utöver detta. Känns mycket bra! Imorgon ska jag och Sandra testa Yoga. Ska bli intressant att se om vi gillar det.

måndag 30 januari 2012

Träning!

Nyss hemkommen från ett svettigt och härligt step-pass! Träningen funkar bra och även maten i vardagarna, men sen kommer helgen och det är mycket onyttigt som lockar. Särskilt när man är på fest eller bara bortbjuden. Men det är bara att kämpa på och försöka att stå emot så gott det går. Så länge jag tränar så känns det ändå helt okej om inte vågen alltid står på minus. Det får väl ta den tiden det tar helt enkelt.

Veckans vägning

Viktförändring: +0,7 kg
Total viktminskning (sedan 1/1-12): -0,9 kg

Kvar till nästa delmål: 2,1 kg
Kvar till målvikt: 16,9 kg

Skit också! Vilket bakslag! Usch vad det är tufft när detta händer. Men det är ju bara att kämpa vidare. Hoppas bara det syns något på måttbandet när jag ska mäta mig på torsdag. Jag har ju trots allt tränat en hel del under dessa veckorna.

söndag 29 januari 2012

Veckans träning

120 min promenad
45 min Step
60 min Bodypump
50 min Zumba
50 min styrketräning i gymmet

Totalt: 5 h och 25 min

Veckans träningsvärk: Ben, rumpa och bröst.

lördag 28 januari 2012

Helg

Tänkte jag skulle hinna med en liten uppdatering nu innan jag ska iväg.

Gårdagen tillbringade jag hos Marielle och lilla Liv. Hon har verkligen växt till sig en del. Hon var beräknad till om ca en vecka så nu är hon "normalstor". Så skönt att det går på rätt håll!

På kvällen blev jag upphämtad av Sandra som ville ha sällskap. Vi tittade på film och gjorde smoothies och popcorn.

Nu ska jag och Andreas strax traska ner mot Knutpunkten där vi ska möta upp några från hans jobb och åka över till Helsingör. Synd att det är helt grått ute, men jag hoppas det blir trevligt ändå.


torsdag 26 januari 2012

Några rader

Dåligt bloggat i veckan. Jag har inte haft så mycket att skriva. Ingen inspiration. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva nu helller men jag ska försöka få fram ett par rader tänkte jag.

Igår var jag hos Sandra och vi myste med Noel och Malena som också var på besök. Han är så snäll och go lillkillen, och växer som bara den!

Finaste Noel 

Fredag imorgon ja. Helg igen. Veckorna bara flyget förbi. Ibland känns det jätteskönt för jag längtar verkligen efter våren, sommaren, solen och värmen. Men ibland får jag nästan panik...

måndag 23 januari 2012

Måndagsträning

Måndagen är snart slut och jag har hunnit med både en skön promenad på en timme i strålande sol, och ett step-pass nu på kvällen. Härligt!

Jag har inte så mycket mer att skriva. Tänkte ta en dusch nu och sen mysa lite med en kopp te innan det är läggdags. Trevlig kväll och natt på er!

Veckans vägning

Viktförändring: -0,5 kg
Total viktminskning (sedan 1/1-12): -1,6 kg

Kvar till nästa delmål: 1,4 kg
Kvar till målvikt: 16,2 kg

Det blev ett minus! Och ett bra minus! Vilken lättnad!

söndag 22 januari 2012

Veckans träning

60 min promenad
50 min Zumba
60 min Bodypump
60 min styrketräning i gymmet
45 min Indoorwalking

Totalt: 4 h och 35 min

Veckans träningsvärk: Mest benen och armarna. Och axlarna och lite ryggen. Ja typ överallt som vanligt.

Kommentar: Bra träningsvecka. Kunde varit någon mer promenad som vanligt. Vädret har dock varit urtrist. Fast jag har ju mitt promenadband...

Helgens frestelser

Snart är ännu en vecka på 2012 slut. Inte långt kvar till februari nu. Tiden går skrämmande fort!

Jag har lite ångest över att väga mig imorgon. Helgen har inte varit helt optimal. Men samtidigt kan man ju inte leva hur strikt som helst. Inte på helgerna i alla fall! Jag måste ju få leva lite också! Men jag har såklart inte ätit något godis! Nej mitt godisförbud håller jag stenhårt på ända fram till påsk! Det går förvånansvärt bra tycker jag! :) Har unnat mig lite glass dock. Och alkohol. Inga stora mängder men ändå. Det känns lite onödigt såhär i efterhand. Men gjort är gjort.

Ikväll ska jag och Andreas till hans syster som fyller år. Det kommer säkert bjudas på en massa gott så jag tror det blir en liten prövning. Men det är bara att kämpa vidare!

torsdag 19 januari 2012

New nails

Jag fick tyvärr inte till någon bra bild som ger dom rättvisa. Dom är mycket finare och glittrigare i verkligheten. Jag gillar dom väldigt mycket! :)

IMG_7852

onsdag 18 januari 2012

Hjälp varandra

Läste ett sjukt bra inlägg på en mycket bra blogg. Det går tyvärr inte att länka till det specifika inlägget men det heter Hjälp varandra och finns på denna fantastiska bloggen: http://iaatc.se/

tisdag 17 januari 2012

The lugg is back

Vad tycks? Jag känner mig fortfarande lite osäker på om jag ska behålla den…

IMG_7818 IMG_7813 IMG_7845

måndag 16 januari 2012

Godnatt

Dubbelt upp

Snart kommer Sandra förbi och hämtar upp mig. Ikväll är det dags för dubbelpass på Aktiverum igen. Först Zumba och sedan Bodypump. Känns bra med en ordentlig start på en ny träningsvecka!

Kom på att jag har glömt visa mitt hår efter frisörbesöket i torsdag. Bilder komma i veckan! Det är även dags att uppdatera bilden i spalten till vänster.

Veckans vägning

Viktförändring: -0,1 kg
Total viktminskning (sedan 1/1-12): -1,1 kg

Kvar till nästa delmål: 1,9 kg
Kvar till målvikt: 16,7 kg

Känns lite snopet då jag tycker att jag kört på på samma sätt som förra veckan. Jag kan ju alltid hoppas på att jag fått lite muskler, och muskler väger ju mer än fett... ;) Det är bara att fortsätta kämpa och hoppas på ett bättre resultat nästa vecka. Så länge det inte är ett plus borde jag vara nöjd!

söndag 15 januari 2012

Veckans träning

140 min promenad
60 min Bodypump
45 min Sh'bam
60 min styrketräning i gymmet

Totalt: 5 h och 5 min

Veckans träningsvärk: Benen och bröstmusklerna

Kommentar: Jag är ganska nöjd. Skulle blivit helt nöjd om jag inte varit så lat och tagit någon mer promenad. Men så länge det blir minst tre träningspass på Aktiverum per vecka borde jag inte klaga.

Kanelbullar

Söndag igen. Helgen sprang förbi. Igår var det fint väder med blå himmel och sol så jag och Andreas körde till mamma och pappa och följde med dom (och Lady såklart) på en lång promenad vid vattnet. Jättehärligt och vackert!

Idag fick Andreas för sig att han ska baka kanelbullar så det är han i full gång med nu. Annars händer inte så mycket idag.

fredag 13 januari 2012

Trevlig helg

Sådärja, då är jag hemma och redo att "fira helg". Efter besöket hos Malena och Noel blev det ett pass i gymmet med Sandra. Nu är det strax dags för mat, dusch och sen bara slappa under min älskade värmefilt resten av kvällen. Det gillas! :)

Fredag den 13:e

Fredagen den 13:e januari idag. Än så länge har jag inte haft otur, snarare tur för vädret är soligt och fint igen! Om en stund ska jag köra till Rydebäck och hälsa på Malena och Noel. Fredagsmys :) Vi kanske tar en promenad i solen. Det vore ju härligt med lite D-vitamin!

torsdag 12 januari 2012

Sh'bam

Idag har jag hunnit med ett frisörbesök och ett träningspass. Tänkte visa upp håret imorgon när det är tvättat och stylat för nu är jag bara svettig och äcklig.

Sh'bam (som vi tränade) var både roligt och svettigt! Precis som ett träningspass ska vara. Det får vi gå på fler gånger!

onsdag 11 januari 2012

Träning och tv

Ikväll har jag och Sandra varit på Bodypump. Jag hoppas innerligt att träningsvärken inte blir lika jobbig som förra veckan. Imorgon ska vi testa något nytt som heter Sh´bam. Spännande! :)

Ikväll är det ju premiär för Biggest loser Sverige. Det får jag inte missa!

Tre saker jag stör mig på

1. Att jag ibland tänker att folk ska tycka illa om mig pga. min vikt. Exempelvis när jag ska på en fest eller träffar nya människor kan jag tänka att de kommer döma mig efter min vikt. Att de kommer tänka "Vad gör han (Andreas) med den där tjocka tjejen?!" och liknande. Varför tänker jag så? Jag vet inte. För att jag har inpräntat i mig att man "ska" vara smal för då är man automatiskt snygg(are)?

2. Att jag inte alltid kan ta åt mig när Andreas (och andra) ger mig komplimanger. Jag har svårt att tro att han menar det och tänker oftast bara ”varför skulle han tycka det? Så säger han bara för att vara snäll”.

3. Att jag är lat och seg! Jag stör mig så förbannat på det ibland och det ger mig tom. ångest emellanåt.

tisdag 10 januari 2012

Tisdag

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det händer inte så mycket i mitt liv just nu.

Det går fortfarande bra med maten och träningen. Jag håller mig till mina 1200-1300 kalorier. Och jag har faktiskt inte haft något jobbigt sötsug. Inte än i alla fall.

På torsdag ska jag äntligen till frisören. Det ser jag fram emot! :)

måndag 9 januari 2012

Adrenalin

Jag blev inspirerad av mig själv (haha) och gick på mitt promenadband under tiden jag tittade på Sveriges mästerkock. Nu ska jag dricka en kopp te och mysa under min värmefilt till några avsnitt av Ghost whisperer.

Veckans vägning

Viktförändring: -1 kg
Total viktminskning (sedan 1/1-12): -1 kg

Kvar till nästa delmål: 2 kg
Kvar till målvikt: 16,8 kg

Jag är mer än nöjd! Hoppas detta fortsätter!

söndag 8 januari 2012

Nya flikar

Jag har skapat två nya flikar (finns under headern) här på bloggen. "Vikt och mått" och "Före- och efterbilder". Dessa kommer såklart uppdateras under min viktresas gång.

Veckans träning

70 min powerwalk
100 min vanlig promenad
45 min Step burner
45 min Indoorwalking
50 min Zumba
60 min Body pump

Totalt:
6 h och 10 min

Veckans träningsvärk: Nästan överallt! Men framförallt benen och magen.

Kommentar: Jag är mycket nöjd och tycker det blev en superbra start på 2012! Imorgon är det dags för första vägningen. Jag har ätit som jag ska och tränat mycket så jag kommer verkligen bli besviken om det inte är ett minus. Håll tummarna för mig!

Liv ♥

Idag har jag träffat lilla Liv, min kusin Marielles dotter. Så fantastiskt underbart söt hon var! Och så liten, verkligen mini. Hon föddes 5 veckor för tidigt så det är klart hon är liten. Men huvudsaken är att hon mår bra och växer som hon ska. Det ska bli så mysigt när hon blivit lite större och är vaken lite mer. Åh det är så underbart med bebisar! ♥

lördag 7 januari 2012

Tacos- och filmkväll

Idag har vi äntligen städat bort julen och det känns så skönt. Jag är redo för sol, värme, vår och sommar! Om man ändå hade varit rik så man hade kunnat åka på semester en vecka. Äsch tiden går ju ändå så fort nu. Om bara några månader är solen och värmen här igen!

Snart kommer Sandra och Louise hit och gör mig sällskap. Vi ska ha det mysigt, äta tacos och titta på film.

fredag 6 januari 2012

Designfix

Har ändrat lite i bloggens design. Det blev inga stora förändringar, nytt namn, två nya bilder i headern och ny bakgrund. Vad tycks?

Nytt år, ny design! :)

Promenad och tv-serier

Det blev en härlig promenad på 50 minuter. Vi köpte med oss lite mat hem och nu har Andreas gått till jobbet. Resten av dagen och kvällen tänkte jag bara mysa under min värmefilt! ♥ Ett nytt avsnitt av Vampire diaries har äntligen släppts, och jag har även fastnat i Ghost whisperer. Någon som undrar vart jag hittar tv-serierna? HÄR  Mycket bra sida för tv-nördar som jag! :)

TräningsVÄRK

Jag tror jag avlider! Har världens träningsvärk idag! Framförallt i benen efter gårdagens Bodypump! Jag kan liksom knappt sätta mig ner på en stol eller ställa mig upp igen. Att gå på toaletten har blivit ett helt projekt! Haha :)

Idag är det fredag och jättefint väder ute! Solsken, blå himmel och +2 grader. Trots att jag har superträningsvärk ska jag och Andreas strax ge oss ut på en promenad. Vi behöver få lite sol på oss!


torsdag 5 januari 2012

Bodypump

Är nyligen hemkommen från ytterligare ett träningspass på Aktiverum. Idag blev det Bodypump och fy s*tan vad ont jag kommer ha i kroppen imorgon. Jag känner mig en aning matt nu efter all tränig denna veckan så nu kan jag med gott samvete vila upp mig till på måndag.


Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar. I eftermiddag ska jag och Sandra köra och hälsa på Malena och lille Noel. Mys! :)

onsdag 4 januari 2012

Hur du ska äta när du tränar

Jag tycker det är lite svårt att veta hur jag ska äta i samband med träning. Alltså vad jag ska äta före och efter träningen och hur nära inpå. Så jag har letat runt lite på nätet efter information och tänkte nu dela med mig till den som är intresserad.

När man tränar bör man tänka extra mycket på maten. Det är den som ger bränsle åt musklerna och får dem att arbeta. Att äta för lite leder till att kroppen urlakas och att man får i sig för lite av många viktiga ämnen. Att hoppa över måltider eller äta fel sorts mat är ingen bra idé och leder till att man presterar sämre. Vill man hålla sin blodsockernivå på en jämn nivå behöver man äta frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål per dag. Ät med 3–4 timmars mellanrum. Då undviker du blodsockerfall och behåller din mentala kapacitet, ditt fokus och ditt humör. Dessutom mår ditt immunförsvar och kroppens återhämtningsförmåga bra.

Hur man ska äta i samband med träning beror på om man tränar kondition eller styrka.
  • Vid styrketräning är det lagom att äta ungefär en timme innan. Då hålls blodsockret på en jämn nivå under hela passet och träningen får en uppbyggande effekt på musklerna. Ett bra mellanmål före träningen kan vara en grov smörgås med keso, skinka och groddar.
  • Vid konditionsträning är det bra om det får gå 1,5–2 timmar mellan måltiden och träningspasset. Här vill man att näringen ska hinna passera blodet och nå in i musklerna. Då orkar musklerna mer och fettförbränningen blir mer effektiv. Om man konditionstränar direkt efter man har ätit finns risken att det man just ätit används som bränsle istället för kroppsfettet. Ät inte snabba kolhydrater före träningen, sådana minskar nämligen både fettförbränningen och uthålligheten.
Efter avslutad träning behövs näringsdepåerna fyllas på igen. Det spelar ingen roll vilken träningsform man har ägnat sig åt eller vad klockan är. Under tiden man tränar och direkt efter är kroppen inställd på nedbrytning och det är först efter träningen som kroppen kan börja med uppbyggnaden.

För att stoppa nedbrytningen krävs det näring och näringsupptaget är särskilt effektivt upp till 1,5 timme efter avslutad träning. Efter ett träningspass är musklerna relativt tomma på glykogen så det är viktigt att fylla på med snabba kolhydrater. Så här kan du faktiskt med gott samvete välja snabba kolhydrater framför långsamma. Men det är också den enda gången.

Om du vet med dig att det kommer ta tid innan du kan äta så ha för vana att ha ett lite "efter träningen-mellanmål" i väskan, det kan till exempel vara en drickyoghurt och en banan.

Biggest looser

Har just tittat på Biggest looser och bölat lite. Men gud vad inspirerad man blir av dom! Några exempel:


Helt galet duktigt!

Ikväll ska jag och Sandra också vara duktiga. Det blir dubbelpass på Aktiverum, först Indoorwalking och sedan Zumba. Känns toppenbra att vi tagit tag i träningen igen! :)

tisdag 3 januari 2012

Hunden diggar gitarr

Ni måste se denna. Så söt! :)

Maxtest

Dagens träning är avklarad. Det blev 40 min powerwalk på promenadbandet och sedan lite styrka. Jag gjorde ett maxtest (eller vad det nu kallas) i plankan, jägarsits och armhävningar på tå och på knä. Skratta nu inte åt hur klen och otränad jag är...

Plankan: 1 minut
Jägarsits: 30 sekunder
Armhävningar på tå: 0 stycken
Armhävningar på knä: 12 stycken

Jag tänkte att jag skulle göra om testet om 3 månader för att se om jag blivit starkare.

måndag 2 januari 2012

Bra start

Rivstart har det verkligen varit idag! Jag har hunnit med två träningspass, en 30 minuters rask promenad på mitt promenadband (som jag förresten fick i födelsedagspresent av mamma och pappa), och ikväll var jag och Sandra på Step burner på Aktiverum. Svettigt värre! :) Kosten har också funkat bra. Jag har hållit mina 1300 kalorier och inte känt mig sötsugen alls. Skönt!

Rivstart 2012

Idag startade jag ett nytt försök att få en mer hälsosam kropp och livsstil. Mina huvudmål är att gå ner 10 kilo till sommaren (man måste sikta mot stjärnorna så når man förhoppningsvis trädtopparna), träna minst 3 gånger i veckan och få kontroll på mitt sockerberoende. Jag börjar med att ha godisförbud i ca 3 månader. Alltså inget godis alls fram till påsk! Popcorn och nötter i rimlig mängd är tillåtet som helgsnacks. Är jag bortbjuden är det okej att äta t.ex. efterrätt om det bjuds på det. Men inget godis! Känner jag ett jobbigt sötsug får jag ta till en frukt och/eller en kopp te (i värsta fall med lite honung i).


NU KÖR VI!

Nyårsafton 2011

Jag, Susanne och Micke startade kvällen hemma hos oss med lite fördrinkar.

IMG_7745 IMG_7747

IMG_7748

IMG_7753

Vid 18.00 gick vi ner till Helsing, mötte upp Sandra och Chrille och tillsammans avnjöt vi en god femrättersmeny.

IMG_7763 IMG_7762IMG_7766 IMG_7779

IMG_7761

Rödbetstartar med hallonvinegrett, schalottenlök och grillad pilgrimsmussla.

IMG_7767

Hummersoppa med hummerkött.

IMG_7773

Grillad kalvytterfilé med bräckt parmaskinka serverad med mustig rosmarinssky samt tryffeldoftande potatisbakelse och gratinerad fänkål.

IMG_7777

Pepparstekt rödingfilé serverad på ljummen rotfrukts- och potatissallad med haricots verts, rödbetor och tryffelcréme.

IMG_7782

Chokladdröm – chokladtriologi á la annorlunda.

IMG_7783

Efter maten och i väntan på att Andreas skulle sluta jobba köpte jag och Sandra vars en smarrig Caipirinha med smak av hallon.

IMG_7785

Vi två vid tolvslaget Rött hjärta

IMG_7786

Den obligatoriska nyårspussen Röda läppar

IMG_7790

GOTT NYTT ÅR! Fest
(och här tog batteriet i kameran slut)

Efter tolvslaget sa vi hej då till Susanne och Micke som åkte hemåt. Vi andra fortsatte vidare till Tempel där vi dansade ända till klockan 4 på morgonen då fötterna började värka ordentligt. Det blev, med andra ord, en underbar nyårsafton i goda vänners lag!

söndag 1 januari 2012

Välkommen 2012!

Vilken fantastisk nyårsafton det blev! Tack alla som var med och firade den tillsammans med mig! Vi dansade och skålade hela natten lång och jag somnade inte förrän vid 5 i morse! Idag mår jag såklart som jag förtjänar, men det var det helt klart värt! Jag ska bjuda på lite bilder en annan dag för nu ska jag och Andreas strax ta bussen till mamma och pappa för att äta fondue tillsammans med dom och Susanne och Micke. Ska bli smaskens!

Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året!