tisdag 31 maj 2011

Examen imorgon!!

Herregud vilken dag! Först examination 10.15-12.00 och sen tenta 13.15-17.00, fast jag var iofs klar strax innan 16.00. Satt på tåget hem strax efter 16.00 men stannade utanför Landskrona och blev stående där i 1,5 TIMME! Sen bestämde dom sig för att evakuera tåget så vi fick gå längs rälsen den sista biten in till Landskrona och där skulle det gå ersättningsbussar vidare till Helsingborg. I Landskrona väntade jag i ytterligare 1 timme och ingen buss syntes till. Tillslut sa dom att tågen kunde börja köra igen så det blev tåg sista biten hem till Helsingborg. Jag skulle varit hemma kl 17.00 men kom hem kl 20.30. En aning segt kan man säga...

Nu sitter jag och tittar på Desperate Housewifes, sen blir det sängen. Imorgon ska jag upp kl 7.00 så jag hinner göra mig fin innan jag ska ta tåget till Malmö för att äta och dricka champagnefrukost i Rörsjöparken innan ceremonin i kyrkan börjar. På kvällen blir det grillbruffé och fest på Ärtholmen. Åh vad jag ser fram emot morgondagen! Har ju väntat på den i tre år nu! :)

måndag 30 maj 2011

Hälsosam viktminskning – del 5

I en hälsosam kost är det viktigt att välja nyttiga kolhydrater och fibrer, gärna fullkorn, för energi hela dagen. Fullkorn är inte bara mättande och smakar gott utan har även ett högt innehåll av exempelvis antioxidantern som kan skydda mot t.ex. cancer och diabetes. Studier visar att personer som äter en större andel fullkorn har ett friskare hjärta.

Men vad är bra och dåliga kolhydrater?

• Bra kolhydrater är fullkorn, bönor, frukt och grönsaker. Dessa bryts ned långsamt i magen, vilket gör att du känner dig mättare längre och samtidigt håller blodsockret på en jämn nivå.

• Dåliga kolhydrater är vitt mjöl, raffinerat socker och behandlat ris. Dessa går snabbt igenom magen, ger dig tillfällig, kortvarig energi i form av förhöjd blodsockernivå.

Nedan är några tips för hur du kan äta mer fullkort när du önskar viktminskning.

• Försök inkluderar en mängd fullkorn i din kost som innefattar hela vete, brunt ris, hirs, quinoa och korn. Prova dig fram så hittar du din favorit.

• Prova att blanda fullkorn och vetemjöl som ett första steg att helt byta till fullkornsprodukter. Du kan successivt öka till 100% och behöver inte få en "fullkornschock".

• Undvik raffinerade spannmålsprodukter som bröd, pasta och frukostflingor som inte är fullkorn.

Fiber är en viktig beståndsdel i en hälsosam kost om du vill gå ned i vikt.

Kostfiber, som finns i vegetabilier (frukt, grönsaker och fullkornsprodukter) är viktigt för att upprätthålla en hälsosam matsmältning. Fiber hjälper till att stödja en hälsosam kost genom att hjälpa dig att känna dig mät en längre tid och att hålla blodsockret stabilt. En hälsosam kost innehåller cirka 20-30 gram fibrer per dag, men de flesta av oss bara får ungefär hälften så mycket.

Det finns två typer av fibrer, lösliga och olösliga.

• Lösliga fiber kan lösas upp i vatten. De kan hjälpa till att sänka blodfetter och upprätthålla blodsockret. Exempel på detta är bönor, frukt och havre-produkter.

• Olösliga fiber kan inte lösas i vatten och passerar direkt genom matsmältningssystemet. De finns i fullkornsprodukter och i grönsaker

Champagne, skor och tomatsoppa

Idag har jag varit en sväng på stan och fixat det sista inför examensdagen. Bland annat en liten flaska "champagne" till champagnefrukosten på onsdag! :)

Jag har beslutsångest inför vilka skor jag ska ha på mig på onsdag. Jag har tre kandidater. Jag ska ju ändå ha på mig dom hela långa dagen, från ca kl 09.00 till typ kl 03.00. Vi får se vilka det blir. Kanske tar jag med mig två par, ett par höga och ett par låga för säkerhetsskull.

Ikväll kom en ny Linas matkasse”. Det blev det spansk tomatsoppa med basilikadoftande bönröra. Mycket gott!

IMG_6270

Sista skolveckan

Måndag och ny vecka. Den sista skolveckan någonsin för min del! Imorgon är det dags för examination och sedan tenta. Usch jag börjar bli nervös nu. Jag bara måste klara tentan! Jag vill verkligen inte komma tillbaka i slutet av augusti och göra omtenta!

Igår kom mamma och pappa hem från USA så nu har vi ingen Lady hos oss längre. Tråkigt! Vi fick lite presenter som vi hade "beställt". Jag fick ett par svart Reebok easytone och Andreas fick två par Converse, ett par svarta och ett par marinblå. Superfina! Skor är verkligen billigt i USA jämfört med här hemma.

söndag 29 maj 2011

Hälsosam viktminskning – del 4

Frukt och grönsaker är en viktig del av en hälsosam diet i samband med viktminskning. De har ett lågt kaloriinnehåll och ett högt näringsinnehåll i form av vitaminer, mineral, antioxidanter och fiber. Frukt och grönt ska vara en vital del av alla mål mat och första valet när du blir sugen på något sött. Utöver faktorer som spelar in vid viktminskning skyddad även ett hälsosamt intag av frukt och grönt mot andra sjukdomar, som t.ex. cancer, tack vare t.ex. högt innehåll av antioxidanter.

All frukt och grönsaker i starka och dova färger anses ha ett högre värde av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Olika färger har olika fördelar. Några exempel:

• Grön frukt och grönsaker har ett högt innehåll av kalcium, magnesium, järn, zinc och vitamin A, C, E och K. Utöver vanlig grön sallad finns det flera andra självklara alternativ, exempelvis grönkål, broccoli och salladskål.

• Söta grönsaker är ett perfekt alternativ för dig som vill addera lite sötma i din kosta utan artificiella tillbehör. Några exempel på söta grönsaker är majs, morötter, rödbetor, sötpotatis eller jams, squash och lök.

• Frukt förser dig med högt innehåll av fibrer, vitaminer och antioxidanter. Bär av olika typer, speciellt blåbär, är kända för att erbjuda skydd mot cancer. Äpplen har ett fiberinnehåll, apelsiner och mangos erbjuder vitamin C.

För den som vill vara extra nyttig rekommenders att köpa fräsch ekologisk frukt. Du slipper bekämpningsmedel och du gör samtidigt jorden en tjänst.

Ett sista tips är att så långt som möjligt undvika färdigpressad juice. Fruktjuice kan innehålla upp till 10 teskedar socker och vara utspädda. Vill du dricka fruktjuice ska du pressa din egna från färsk frukt.

Morsdag

Grattis alla mammor på morsdag!


Och ett extra grattis till min egen underbara mamma!
Vi ses om några timmar!

lördag 28 maj 2011

Blå eller lila

Jag har blivit helt kär i denna klänningen:


Men frågan är bara vilken färg? Blå eller lila? Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar! :)

Hälsosam viktminskning – del 3

För att gå ned i vikt krävs det att att du tar dig tid att bilda dig en uppfattning om hur du äter och varför. Bilden av mat ska vara att det är en viktig del av vardagen, inte något man slänger i sig på språng mellan möten eller en hamburgare på väg hem från jobbet. Här följer några tips;
  • Laga mat och ät tillsammans. Att laga mat tillsammans med andra och att sedan äta den tillsammans ger dig tid att reflektera över vad och hur du äter. Tillsammans blir det enklare att utveckla en sund inställning till kost och hälsosamma råvaror.
  • Njut av maten. Allt för många gånger slänger vi bara i oss maten utan att njuta. Tugga istället, varje tugga, långsamt. Detta minskar även risken för att överäta i och med att hjärnan i god tid hinner registrera att du är mätt.
  • Lyssna på kroppen. Inför varje måltid bör du fråga dig om du verkligen är hungrig. Kanske är du bara törstig? Är det så att du blir mätt under tiden som du äter ska du sluta äta. Det tar som sagt några minuter för kroppen att registrera att du är mätt, så ät långsamt.
  • Frukosten är dagens viktigaste måltid. Genom att inleda dagen med en hälsosam frukost kommer förbränningen igång och du står dig mycket bättre resten av den. Du kommer inte bli lika hungrig vid lunch och middag vilket gör att du inte kommer känna sug även mellan måltiderna. Är det så att du råkar bli sugen under dagen, ha ett nyttigt alternativ till hands. Förslagsvis en frukt eller varför inte en näve nötter?

Inte kul att vara blöt...

En liten film från igårkväll när vi hade varit ute på kvällspromenad i spöregn. Lady tycker inte om att vara blöt och försöker torka sig. Eller öronen i alla fall. I slutet försöker hon även ta död på en gosedjurshund... Lilla sötnos! ♥ Vi kommer sakna att ha dig hos oss nu när riktiga matte och husse kommer hem igen (imorgon).


Nattugglor

Vi satt uppe länge inatt. Gick inte och la oss förrän vid 02.00. När klockan var 23.00 kände vi oss inte alls trötta så vi startade en film. Sen fick jag för mig att öppna min dator och ta bort allt damm som blockerade fläkten. Det var verkligen på tiden, så nu är den mycket tystare och svalare.

Nu ska jag duscha och sen ska vi till Höganäs och låna mammas och pappas hus.

Ps. Glöm inte rösta i min omröstning i spalten till vänster. Bara tre dagar kvar nu!

fredag 27 maj 2011

Bus med Lady

Ett litet hopklipp från en kvällspromenad med bus förra veckan :)



Nu ska vi ut och busa igen!

Pastasallad

med örtmarinerad ost och oliver. Det var riktigt smarrigt. Jag åt den med lite kyckling till också. Har lite svårt för helt vegetariskt, känns som det saknas något.

IMG_6264

Hälsosam viktminskning – del 2

Många människor tror att det enda kravet för att gå ner i vikt handlar om total och fullständigt omställning för att lyckas. Men som med mycket annat här i livet så är lagom bäst. Vare sig det gäller kost eller träning. Alla behöver vi en perfekt balans av kolhydrater, proteiner, fett, fibrer, vitaminer och mineraler för att mål allra bäst.

Det är viktigt att förstå att man inte skall undvika olika typer av råvaror helt och hållet. En naturligt följd av bristen av vissa råvaror och födoämnen blir endast att du kommer vilja ha dessa ännu mer. Istället för att helt undvika sötsaker och annat ohälsosamt helt och hållet, börja med att försöka äta mindre mängd och att äta det mindre ofta. Med tiden så kommer det bli lättare att undvika dessa fällor.

Små portioner är nyckeln. Om du äter ute eller lagar mat ska du noga observera hur mycket mat du beställer, undvika extra portioner och tänk på hur mycket du lägger upp. Njut av maten istället för att slänga i dig den så kommer du inte föräta dig.

Även träningen ska konsumeras i lagom mängder. Börja med enklare aktiviteter som promenader, löpning eller simning innan du tar dig an de mer avancerade och krävande aktiviteterna.

Äntligen fredag!

Jag hade faktiskt fredagskänsla redan igår och trodde verkligen det var fredag ett par gånger. Därför känns det extra skönt att det är fredag på riktigt idag. Ikväll blir det bara fredagsmys. Älskling bakade en kladdkaka i förmiddags innan han skulle till jobbet. Den står i kylen nu och blir sådär god som dom blir när dom "stelnat". Så den får vi njuta av ikväll.


Dagen har jag mestadels spenderat med plugg. Känns som jag börjar få ganska bra koll nu. Jag har ju måndag på mig också så det känns bra. Sen på tisdag har jag min sista skoldag någonsin! Underbart! Eller nej, så underbart är det inte för vi ska ha examination på förmiddagen och tenta på eftermiddagen. Men efter det, när jag sitter på tåget på väg hem, gud så skön känsla!

torsdag 26 maj 2011

Hälsosam viktminskning - del 1

Förbered din viktminskning
Att utveckla en långsiktig diet med långsiktig viktminskning handlar om att visualisera och ta små steg snarare än ett stort. Du kan inte gå ned 10 kg i vikt på en vecka. Grundliga förberedelser och planering är A och O.

Förenkla
Istället för att räkna varenda kalori och väga storleken på dina portioner ska du tänka på färg och variation. Fokusera på att hitta de hälsosamma alternativen som du gillar och som du enkelt kan få med i dina måltider.

Börja långsamt
Åter igen, du kan inte gå ner 10 kg i vikt på en vecka. Det är svårare att förändra allt på en gång än att successivt infoga nya rutiner i din vardag. Börja ät sallad till dina måltider, drick mycket vatten, byt ut smöret till olivolja är exempel på små saker som har betydelse i det långa loppet. Många bäckar små brukar man ju säga, och så är det i det här fallet också. Efter en tid så kommer din nya diet att bestå av en större del nyttiga alternativ än onyttiga. Du har tagit ett nytt steg i din viktminskning.

Alla förändringar räknas
Alla förändringar du genomför, oavsett hur små de kan tyckas vara, är ett litet steg mot ett hälsosammare liv och viktminskning. Det långsiktiga målet är ju att må bra, ha mer energi och minska riskerna för sjukdomar.

Del 2 kommer imorgon. Lagom är bäst! :)

Bloggsvar

Nu har jag skaffat Bloggsvar! Det funkar så att ni kan skriva frågor till mig i en liten ruta i spalten här till vänster (under bilden) och jag svarar så fort jag kan. Sen kan även alla som vill läsa svaren. Så nu är det bara att fråga mig allt ni vill veta, allt mellan himmel och jord. Nästan.

Vill du också ha Bloggsvar på din blogg? Jag har nämligen 3 inbjudningar att ge bort. Först till kvarn! :)

Vägning vecka 40

Viktförändring: -1,1 kg

Total viktminskning: -11,5 kg

Wow, vilket minus! Kan bero på att jag hade ganska dålig aptit i helgen när jag var jätteförkyld, och kan även bero på alla promenaderna med Lady varje dag. Bra kombination! :)

onsdag 25 maj 2011

Räktagliatelle

med fänkål, röd chili, dill och citron blev det ikväll. Det var sådär enligt mig, men Andreas gillade det och åt två stora portioner.

IMG_6255

Har ganska nyligen kommit hem från kvällspromenaden med Lady. Nu väntar lite tv-tittande innan sista kissrundan och sen kallar sängen. Imorgon ska jag plugga massvis!

Sommarfeeling ♥



Check!

  • Jobba - check!
  • Lunch - check!
  • Promenad med Lady - check!
  • Hämta ut paket - check!
  • Besikning av köket - check!

Nu: handla!

tisdag 24 maj 2011

Självförtroendeboost

Har varit i Malmö idag och fått mitt cochingsamtal examinerat. Det gick bra. Över förväntan faktiskt! Jag fick mycket beröm så det gav en härlig självförtroendeboost. Nu är det bara en vecka kvar till den slutliga examinationsdagen.

Imorgon ska jag jobba förmiddag, sen hem och plugga. På torsdag och fredag ska jag vara hemma men det blir också en massa plugg.

Nu ska jag se klart på Desperate Housewives.

måndag 23 maj 2011

Fortune cookie

Vi gick en skön kvällspromenad med Lady efter jag var klar på Xtravaganza och passade på att köpa med kinamat på hemvägen. Det blev kyckling med ananas för mig och det var mycket gott. Fick en fortune cookie också.

IMG_6251

Bränn fett!

Vi som människor har (tyvärr) en funktion som gör att allt överflöd vi äter omsätts till fett. Denna egenskap leda ofta till att vi slänger oss in i onödiga dieter och bantningspiller när vi vill bränna fett. En av hemligheterna bakom fettförbränning är att kickstarta metabolismen. Här är åtta bra tips:

Kondition är inte allt
Konditionsträning är bara en del av det träningsschema som du bör genomföra när du vill bränna fett. Det är därför viktigt att du även lägger tid på styrketräningen för att bränna fett effektivt.

Fria vikter
När du styrketränar är det mycket bättre att nyttja de fria vikterna än de statiska maskinerna. De fria vikterna hjälper dig utveckla koordinationen och det i sin tur betyder att du använder fler muskler när du tränar.

Kort vila
Det är inte fel att vila mellan övningarna när du vill bränner fett. Skaka loss muskeln mellan varje övning så orkar du lite mer nästa gång.

Träna hela kroppen
Även om det känns som om allt fett sitter på magen så är det inte bara där du skall fokusera när du vill bränna fett. Alla muskler i kroppen bränner fett. Därför ska du försöka träna alla muskler i kroppen, inte bara utvalda muskelgrupper, kontinuerligt.

Träna på morgonen
Även när du sover förbränner kroppen energi i form av exempelvis kolhydrater. Om du då tränar på morgonen när kroppens depåer är tomma kommer du tvinga den att nyttja dess extrareserver, fettet – perfekt när du vill bränna fett.

Ät frukost
Bara för att du tränat på morgonen så ska du inte hoppa över frukosten – det är dagens viktigaste måltid! Det är viktigt att du äter en komplett frukost som kan stödja dig genom hela dagen (eller i alla fall fram till lunch) så du kan undvika onödigt småätande.

Träna i intervaller
Det sägs att om man tränar i korta, snabba och explosiva intervaller lyckas man bränna fett snabbare än vid långsam träning. Så träna hellre i ett högt tempo med jämn belastning istället för långsamt.

Förändring förnöjer
Att träna på samma sätt varje dag gör ingen glad. Förändringar i träningsschemat kan kännas välkomnande när det känns som jobbigast att träna. Det kommer att hjälpa dig att fokusera och satsa ännu hårdare på att åter igen bränna fett.

Silvernaglar

IMG_6238

IMG_6243

Jag var och fixade naglarna i förmiddags. Nu är även dom fina till examensdagen nästa vecka. Bara klänningen som saknas nu. Men den är på väg. Jag beställde en för ca 2 veckor sedan men den var lite för liten så jag skickade tillbaka den och beställde en storlek större. Så den borde komma vilken dag som helst nu. Annars har jag en back-up ifall det skulle behövas.

Nu måste jag plugga lite innan det är dags för gruppträff på Xtravaganza. Jag hade tänkt gymma efteråt men eftersom jag fortfarande är rejält förkyld skippar jag det. Blir en långpromenad med Lady istället.

fredag 20 maj 2011

Kalvfärsfrikadeller i äppel- och currysås med ris

Blev kvällens "Linamat".

IMG_6226

Usch vad dåligt jag mår. Förkylningen blir bara värre och värre tycker jag, och jag är snart hög på Panodil.

Sitter och tittar på Talang. Minns ni förresten de här talangerna från 2009? :)

De%20dansar%20med%20kn%C3%A4ckebr%C3%B6d

Förkylning

Jag tror anställningsintervjun gick ganska bra. Det kändes i alla fall helt okej. Klart man kommer på några småsaker som man "borde ha sagt/glömde säga" men överlag känns det bra. Jag får besked inom 2 veckor.

Dagen har spenderats mestadels i soffan med en kopp te eftersom jag tyvärr har åkt på en förkylning. Näsan rinner, jag nyser och har ont i halsen. Supertrist! Men men, jag får vila upp mig i helgen så hoppas jag det är bättre på måndag.
Nu måste jag laga mat så jag får något i  magen!

torsdag 19 maj 2011

Kampen mot vågen

Alla som kämpat med att gå ner i vikt vet att vågen inte bara är den bästa, utan även den värsta fienden. Vem vill inte ställa sig på vågen och se att de gått ned i vikt? Likväl som man inte vill ställa sig på den och se att man gått upp i vikt eller står stilla i sin viktminskning.Problemet är att man inte ska bli för beroende av vågen. Det kan få negativa effekter för din viktminskning. Och du skall definitivt inte väga dig varje dag.

När du går ner i vikt kommer din vikt variera både uppåt och nedåt. I början av din viktminskning kommer du förlora mestadels vatten. Det är betydligt enklare att bli kvitt vatten än fett och det kommer se ut som kilona rinner av. Efter en period kommer vågen stabilisera sig och det kommer se ut som du bara kämpar i motvind. Det är därför du endast ska väga dig någon gång i veckan. Du kommer ändå inte se några större resultat från dag till dag.

Några enkla tips:
  • Väg dig inte oftare än 1 gång i veckan.
  • Väg dig vid samma tillfälle alla gånger. Förslagsvis innan du äter frukost på morgonen. Vid den tidpunkten  får du de mest rättvisande siffrorna.
  • Om vågen tycks stå stilla en vecka så är det ingen större fara. Om du motionerar och äter rätt kommer du fortsätta gå ner i vikt.
  • Notera varje veckas invägning. Förutsatt att du följer din diet och träning kommer du se en trevlig trend inom en snar framtid.
Men kom igåg att vågen inte ska vara ditt absoluta fokus med din viktminskning. Du vill ju gå ner i vikt för bättre hälsa och för ett sundare leverne!

Anställningsintervjun med stort A

Imorgon gäller det! Imorgon kl 8.00 måste ni hålla tummarna för mig för då befinner jag mig på en mycket viktig anställningsintervju. Jag är ganska nervös och vill verkligen göra bra ifrån mig! Denna arbetsplatsen är ett sorts karriärsmål för mig. Alltså någon gång under mitt yrkesliv ska jag jobba där! Tänk om det blir redan nu, direkt efter examen!

Pannkaksursäkt

Har nästan precis kommit hem från en solig promenad med Lady. Har jobbat hela dagen och sen var det bara hem och ta med Lady ut. Andreas jobbar till 19.30 så nu har vi tjejmys fram tills dess. Jag blev sugen på pannkakor och tror faktiskt jag ska ta och grädda några. Orkar inte laga något mer avancerat. Det är inte lika roligt när man är själv. Nej jag tycker jag är värd några pannkakor efter allt jobbande och pluggande de senaste veckorna... Vadå ursäkt??

Omröstning

Jag har lagt in en omröstning i spalten till vänster, under bilden. Vore jättesnällt om ni ville rösta. Och om ni väljer "annat" får ni jättegärna lämna en kommentar om vad det är ni tänker på då.

Tack på förhand! :)

Vägning vecka 39

Viktförändring: +/-0 kg
Total viktminskning: -10,5 kg

Kan det vara promenaderna med Lady som börjar ge lite resultat? Inget plus i alla fall!

onsdag 18 maj 2011

Ny design

Nu är jag klar!

Vad tycks? :)

Designfix

Håller på att fixa lite med designen, men jag måste ta en paus nu och gå ut med Lady.

Fortsätter sen.

Dags att bli brun?


Jag tänkte i alla fall satsa på bruna ben och lite färg i ansiktet till examen.

Fullkornsscones

Idag har jag jobbat, gått en skön promenad med Lady, och bakat fullkornsscones. Hittade receptet hos Amanda.

IMG_6216

Det blev fyra stycken. Bilden är tagen efter jag hade provsmakat en. Mycket gott! :)

Nu ska jag skriva klart min samtalsanalys medans Lady ligger och vilar, och innan det är dags att laga mat.

IMG_6224

tisdag 17 maj 2011

Bus med Lady

Det blev en skön kvällspromenad med lite lek och bus med Lady. Hon blev så trött så nu ligger hon och sover i sin bädd.

IMG_6178

IMG_6166

IMG_6150

IMG_6172

IMG_6193

IMG_6184

IMG_6180

IMG_6203

Wrap

IMG_6139

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikväll blev det tunnbrödswrap med lammkorv, kyckling och tzatziki till middag. Mycket gott!

Idag har jag varit i Malmö på förmiddagen och övat på coaching. Nu återstår “bara” tre examinationer sen är kursen och ja, hela utbildningen slut! Helt galet!

Nu ska vi till Pålsjö skog och busa med Lady.

måndag 16 maj 2011

Hundvakter

Måndag och ännu en ny vecka. Jag känner att jag inte riktigt hinner med! Denna veckan är ganska fullspäckad med skola måndag, tisdag, jobba onsdag, torsdag och anställningsintervju på fredag!

Igår skjutsade jag mamma och pappa till tåget så nu befinner dom sig i USA i två veckor och vi är hundvakter åt allra finaste Lady. Vi var det så mysigt så! ♥

Ikväll kommer Linas matkasse igen. Det är så skönt att slippa tänka ut vad man ska äta till middag varje dag. Efter maten blir det långpromenad med Lady. Hoppas det har slutat regna då…

IMG_0297

fredag 13 maj 2011

Fredag den 13:e

Idag har Blogger legat nere så jag har inte kunnat blogga. Nu verkar det fungera. Jag ser dock att mitt "vägningsinlägg" från igår har försvunnit. Strunt samma, det var ju ändå inget kul...

Vad har hänt sen sist då? Jo igår var jag (och Sandra) hos Malena och grillade och tittade på Eurovision semifinalen och Big brother samtidigt. Mycket trevligt!

Fredag den trettonde idag ja. Men det har då rakt inte varit någon otursdag för min del. Jag har nämligen fått ett trevligt telefonsamtal om en anställningsintervju nästa fredag. Ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha! Så det är bara att hålla tummarna!!

Idag har jag varit hos mamma och pappa en stund. Jag övade på coachingsamtal med mamma och ska ha ett samtal med Andreas imorgon också. Så får jag se vilket jag använder till redovisningen.

Nu ska vi gå till Hemmakväll och hyra en film. Trevlig fredag!

torsdag 12 maj 2011

Page

Nu är håret fint och fräscht igen, lagom till examensdagen. Frisören kapade ca 1 dm och gjorde ljusa slingor för att få bort utväxten. Jag är helnöjd!

Det är svårt att ta kort på sig själv så håret syns och ser bra ut, men här är i alla fall några försök:

IMG_6115IMG_6114
IMG_6116IMG_6118

Vad tycks? Själv tycker jag det känns skönt att bli av med längderna :)

onsdag 11 maj 2011

Jogging i regn

Det blev en joggingrunda på 45 min i regn! Inte det roligaste kanske, fast ganska svalkande. Och hellre regn än stekande sol!


Nu sitter Andreas bänkad framför hockeyn och jag ska ta en dusch innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag (äntligen) till frisören och kapa barret och bli av med utväxten!

Examensklänning?

Potentiella klänningar till examen:

200695-0054_1 541101-0095_1

Dessa finns hos Nelly.

Jag måste ta en sväng på stan snart också för att se vad det finns för utbud med min tighta budget…

Analys

Jag gjorde nån slags analys om hur man är "på jobbet" och tycker att resultatet stämmer bra:

Den här analysen visar en person som är grundlig i sitt sätt att arbeta och som är bra på att strukturera och ha framförhållning. Lyhörd, hjälpsam och serviceinriktad. Kan ha ett stort mått av empati. Här finns mycket tålamod, pålitlighet och lojalitet. Söker ofta stabilitet och arbetar bäst när han/hon vet vad som gäller.

Vidare visar den här analysen en person som är noggrann och alltid vill leverera högsta kvalitet. För den här personen är det viktigt att det finns regler och riktlinjer. Logisk, systematisk och metodisk. Söker fakta och saklighet och skiljer rätt från fel. Anpassar sig efter överenskomna beslut. Har ofta en diplomatisk ådra.

Lugn onsdag

Idag är en lugn onsdag. Jag har inte gjort så mycket, slappat, läst i kurslitteraturen, surfat runt på internet... Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ikväll ska jag och Andreas jogga igen. Det var 2 veckor sen sist nu och det är inte okej! Minst 1 gång i veckan är målet, helst 2 eller 3 såklart, men absolut minst 1 gång!

Nu ska jag fortsätta läsa om coaching.

tisdag 10 maj 2011

Om sanningen ska fram

Har gått och nynnant på denna låten hela dagen. Har hört att det är en möjlig sommarplåga. Helt okej för mig!

Coaching, inte vägledning

Idag har jag varit i Malmö och övat på coaching. Det är inte det lättaste när jag under (snart) tre års tid har bankat in i huvudet hur man vägleder, nu ska jag helt plötsligt coacha istället, och de är faktiskt mer olika varandra än vad man tror!

Nu ska jag slänga mig i soffan, dricka lite te och kolla på tv resten av kvällen. Imorgon blir en dag fylld med plugg så det är bara att ladda om.

Tröttaste måndagen

Igår var jag jättetrött hela dagen! Jag sov så dåligt natten till igår och vaknade flera gånger. Jag hatar när det är så! Allt man vill är att sova!

Jag jobbade iaf igår och det gick bra. Sen körde vi och handlade, efter det var det dags för gruppträff på Xtravaganza och sen hem och äta och titta lite på tv. Strax efter 21.00 låg jag i sängen och försökte läsa lite men ögonen bara stängdes. Jag somnade innan 22.00 tror jag och hade sovmorgon idag. Så skönt! Nu ska jag strax gå ner till tåget och åka till Malmö.

Jag önskar er en trevlig tisdag! :)

söndag 8 maj 2011

Härlig helg!

Vilken härlig helg det blev! Det blev en spontan utgång i fredags med Sandra och Chrille. Mycket trevligt måste jag säga. Jag (vi) måste bli bättre på att utnyttja utelivet här i Helsingborg känner jag. Särskilt nu till sommaren!

Igår var jag lite bakis. Trött och hade huvudvärk nästan hela dagen. Så det blev en lugn lördag med mycket tv- och filmtittande.

Idag har vi varit hos Malena och Tobbe i Rydebäck tillsammans med pappa. Han hjälpte dom att byta deras ytterdörr. När det var klart följde jag med pappa till Höganäs och åkte en sväng på motorcykeln med honom Sen gick jag och mamma på promenad med Lady, jag fick massage av mamma och kvällen avslutades med grillat.

Imorgon är det jobb som gäller.

fredag 6 maj 2011

Citron- och vitlökskyckling

med ris och färsk spenatsallad blev det till middag idag. Riktigt smaskigt! Till det drack vi ett gott vin som Andreas hade köpt med sig hem idag för att fira! Vad vi firade kan jag tyvärr inte berätta här. Det blir officiellt först på måndag.

IMG_6097

Nu blir det mer fredagsmys med (mer) vin och TV-tittande.

Arbetsmarknadscoaching

Idag vaknade jag vid 9 efter ca 10 timmars sömn. Så skönt att få sova ut efter att stigit upp tidigt varje dag denna veckan.

Har varit hyffsat effektiv idag tycker jag och har bland annat städat lite, tagit en skön promenad i solen, och läst om arbetsmarknascoaching. Mycket intressant måste jag säga!

torsdag 5 maj 2011

Torsk med chips

Ikväll bjöd Linas matkassestekt torsk med dill- och citronolja, prosciuttochips och sparris. Det var mycket gott! Jag älskar dill till fisk, och dom där chipsen var salta och goda!

IMG_6093

Dagen har jag spenderat på jobbet och jag tycker jag börjar få hyffsad koll nu. Känns skönt. Nu är jag ledig imorgon och ska läsa kurslitteraturen. Sen ska jag jobba på måndag igen, och har skola tisdag. Det som är så bra med att jag jobbar lite nu i maj är att jag får den lönen i juni för då får jag ju inga pengar från CSN längre. Jag får visserligen tillbaka en hyffsat bra slant på skatten, men det räcker inte så jag klarar mig på det i en hel månad. Så en extra inkomst kommer mycket lägligt! Jag måste dock ha disciplin och se till så jag verkligen pluggar när jag är ledig! För jag vill ju verkligen inte få underkänt på sista tentan!

Vägning vecka 37

Viktförändring: -0,2 kg
Total viktminskning: -10,8 kg

Det blev ett litet minus i alla fall. Bättre än ett plus.

onsdag 4 maj 2011

Wok

Igår blev det ingen matlagning från Linas matkasse. Jag var ute och åt italienskt på mysiga Olssons skafferi med mamma och Marielle. Vi firade Marielles födelsedag i efterskott eftersom hon fyllde år i söndags och vi kunde inte vara med och fira då.

Idag däremot har vi lagat wok med minimajs, sojamarinerat fläskkött och nudlar. Det var snabblagat och enkelt! Lite tort kanske, hade gärna haft något mer såsigt i woken, annars gott!

IMG_6092

Idag startade den allra sista kursen, coaching i karriärvägledning. Och det är exakt fyra veckor kvar till examensdagen den 1:a juni!

Imorgon står det jobb på schemat igen. Men på fredag är jag ledig. Eller ledig och ledig, har ju kurslitteratur att läsa.

måndag 2 maj 2011

Linas matkasse

Måndag, ny vecka och ny månad. Idag har jag jobbat. Det har gått bra men jag var helt slut när jag kom hem. Min hjärna går på högvarv då det är mycket nytt och mycket jag vill/ska lära mig. Men det är kul!


Denna veckan har vi börjat med Linas matkasse. Vi kör en testvecka denna veckan för att se om det är något vi vill fortsätta med, och än så länge måste jag säga att vi är jättenöjda! Vi hade fått veta att maten skulle levereras mellan kl 17-22 ikväll, den kom 18.30 så det var bra för då var vi verkligen hungriga! Hoppas vi får den vid denna tiden i fortsättningen också.


En del av "grönsakskassen".


Maten tillagas.


Pannbiff med lök, kokt potatis och lingon. Mycket gott!

söndag 1 maj 2011

1 maj

Då var maj här och om exakt en månad tar jag examen! Jag kan inte fatta att det bara är EN liten månad kvar nu! Det är helt galet! Förlåt om jag är tjatig men jag är så lycklig över att jag snart är färdig med min utbildning, jag har ju väntat på det i 3 år nu! ;)

Hade ni en trevlig valborg igår? Vår blev jättetrevlig, trots eldningsförbud. Vi grillade, pratade om allt och inget och hade det jättemysigt i Malin och Viktors uterum. Jag ville nästan inte åka hem när klockan var efter 00.00 men både Andreas och Sandra skulle upp och jobba idag så det var inte så mycket att välja på.

Jag har blivit dålig på att ta kort men här kommer i alla fall några:

IMG_6068

Malena och Elias äter melon.

IMG_6067

Grabbarna grillar.

IMG_6073

Hemmagjord potatissallad och grillspett, mums!

IMG_6074IMG_6077

Elias mitt uppe i maten.

IMG_6079

Sandra med efterrätten. Glasstårta med daim och jordgubbar.