torsdag 31 mars 2011

...

Åh nej!

Jag har fått ont i halsen! Jag kände av det lite igår också men idag har det tyvärr blivit värre. Jag vill verkligen inte bli sjuk! Och jag kan inte bli sjuk heller för på måndag börjar ju praktiken! Jag hade tänkt träna idag men jag tror faktiskt av avstår. Jag vill verkligen inte att en förkylning ska bryta ut.

Nu ska jag ta en Panodil och snart gå ner till tvättstugan.

onsdag 30 mars 2011

Glada nyheter!

Nu är jag hemma. Jag och Lina har varit duktiga idag och fått ganska mycket gjort. Inte alls mycket kvar nu. Skönt! På måndag börjar den sista praktikperioden på utbildningen. 3 veckor på Arbetsförmedlingen. Det ser jag fram emot och det känns jättebra!

Något annat som också känns jättebra är att jag ska på anställningsintervju imorgon! Min första! Självklart är jag nervös men jag har ändå en bra känsla. Så nu ska jag öva på intervjufrågor hela kvällen! :)

Onsdag

Godmorgon!

Sitter här med en chokladshake. Min favorit. Jag ska strax köra och hämta upp Lina och sen ska jag vi jobba på vårt projekt hela dagen. Det känns bra att jag har saker att göra idag, då går tiden fortare och jag tror att jag "glömmer bort" att tänka på mat.

Ha en bra dag!

tisdag 29 mars 2011

Pink nails

Jag var och fixade naglarna igår. Rosa och glittriga fick det bli denna gången. Hon filade även ner dom en ganska bra bit eftersom dom var så länge och dessutom växer dom så snabbt.

IMG_6043IMG_6042

Lite mer vågat och roligt än bara fransk manikyr eller naturellt. Me like! :)

Helfart igen

Idag har jag börjat på helfart igen. Nu är det alltså bara soppor som gäller i minst 3 veckor framöver! Helst 4. Jag hade ju tänkt börja igår men klantjag glömde köpa sopporna i fredags så jag gjorde det igår istället. Därför började jag idag. Än så länge går det superbra och jag är inte alls hungrig. Blev t.o.m. mätt av chokladshaken jag drack till frukost! :)

Jag vägde mig innan frukost också så jag kan ha koll på mina resultat framöver. Får inte glömma att jag även ska mäta mig.

Nu kör vi!

måndag 28 mars 2011

5 år ♥

Tänkte bjuda på några bilder från i lördags när jag och Andreas var på spa i Varberg. Detta är efter vi varit i spaet under dagen och kommit tillbaka till hotellrummet, (innan middagen).

IMG_5964IMG_5968

Vi hade köpt med oss en flaska “champagne”, jordgubbar och choklad som vi firade till det med på rummet innan middagen.

IMG_5987

Vi två ♥

IMG_5989

Vi försökte ta en pussbild men började bara fnissa…

IMG_6005

Mmm jordgubbar…

IMG_6006

IMG_6001

Efter middagen tog vi vars en drink i baren. När jag och mamma var i Polen i höstas upptäckte jag Cosmopolitan så det fick bli en i Varberg med :)

fredag 25 mars 2011

Underbara fredag!

Jag ska snart iväg och ha samtal till ett projekt vi håller på med i skolan. Blir borta hela dagen. När jag kommer hem står fredagsmys och packning på schemat. Imorgon firar jag och älskling 5 år tillsammans så vi ska spendera dagen i Varberg på deras underbara Asia spa, äta trerätters på kvällen, sova i ett asieninspirerat hotellrum och sedan väntar en härlig frukostbuffé på söndagmorgon. Jag har även bokat in en 50 minuters massage. Det ska bli sååå skönt!

 

tisdag 22 mars 2011

Bra dag

Idag har det varit fantastiskt vårväder! Underbara 12 grader och soool!

Jag har hunnit med både skolarbete och umgåtts med vänner.

Mer dagar som denna tack!

måndag 21 mars 2011

Vårigt väder

Veckan prognos:

Ser inte så tokigt ut va? :)

Det har inte varit jättesoligt idag, men lite i alla fall och 8-9 grader så de stämmer ganska bra. Hoppas det håller i sig för jag vill verkligen ha vår på riktigt nu! Inga mer minusgrader och framförallt ingen mer snö!

Om en vecka

Måndag idag. Hur har helgen varit? Min har varit avkopplande. Jag har hunnit pratat lite med både mamma och Sandra och fått peppning angående min viktkamp. Vad skulle jag göra utan familj och vänner? Jag har bestämt mig för att äta soppor/shakes ett tag så jag kommer igång igen. Jag tänkte äta det tills jag gått ner 5-6 kg, vilket borde ta ungefär 3 veckor. Sen får jag se hur jag känner och om jag vill/orkar fortsätta. Jag börjar på måndag, alltså om en vecka. Egentligen hade jag tänkt börja under denna veckan men sen kom jag på att jag och Andreas ska faktiskt åka bort i helgen. Vi ska till Varberg på Asia spa och fira vår 5-årdag . Därför får jag alltså vänta en vecka till innan jag kör igång.

torsdag 17 mars 2011

100 kalorier

Visste du att 7 geléhallon ger dig lika mycket energi som du får i dig av 400 gram sockerärtor? Båda innehåller 100 kilokalorier, men av sockerärtorna får du dessutom i dig vitaminer, mineraler och en volym som du känner mättnad av medan geléhallonen endast ger dig energi i form av socker.

Detta ger dig cirka 100 kilokalorier:

7 geléhallon
½ glassbåt
400 gram sockerärtor
18 gram mörk choklad
1 småkaka (20 gram)
1 glas juice (2 dl)
5 skivor skinka
10 tomater
2 äpplen
1 banan
1 kg gurka
400 gram grönsaker (broccoli, blomkål etc)
4 morötter
2 skivor 17 % ost
½ dammsugare (20 gram)
½ chokladboll (t.ex. Delicato)
1 dl kokt ris
1 ½ dl kokt pasta
38 gram köpt pizza
80 gram biff

För att göra av med 100 kilokalorier motsvarar det en halvtimmes promenad.
Källa:Aftonbladet

Promenadband

En annan sak jag skulle köpa om jag hade mer pengar är träningsmaskin(er) att ha hemma. Någon jag funderar starkt på att köpa är ett promenadband. Promenadbandet Adrenalin från Rusta. Jag läste på en killes blogg som hade jämfört detta med det populära promenadbandet Attract. Han har kommit fram till att det nästan inte är någon skillnad. Han skriver att Attracts promenadbandet går 2 km/h snabbare (enligt intruktionerna) men att han inte upplevde det så när han provade banden. En annan skillnad är att Attract har fler färger att välja mellan, samt att Attracts väger ca 4,5 kg mer. Den största skillnaden är dock priset. Attracts kostar 3950 kr och Rustas kostar 2495 kr. Det skiljer alltså 1455 kr.

Adrenalin vs. Attract

Hade jag haft ett promenadband hade jag gått och/eller joggat minst 30 min varje dag framför exempelvis tv:n. Jag är så dålig på att ta promenader utomhus för jag tycker det är så tråkigt att gå själv. Därför tror jag skarpt att ett promenadband hade varit något för mig. Kanske, kanske att jag köper ett när nästa CSN kommer...

Depp...

Jag ska vara ärlig. Jag är superdeppig över min viktsituation och obefintliga träning. Det har stått nästan helt stilla på vågen i fyra månader nu och jag blir så arg, besviken och ledsen på mig själv för att jag inte lyckas ta tag i det och komma igång igen! Jag får ångest över detta och tänker på det flera gånger per dag, framförallt när jag ligger i sängen och ska sova. Då kommer alla dumma tankar. Suck. Varför ska det vara så svårt? Mindre än 3 månader kvar till sommaren och jag känner mig bara fet och ful. Jag funderar starkt på att ta ett par veckor på helfart igen. Alltså leva på soppor/shakes. Bara för att komma igång igen och få bort sötsuget, dämpa sockerberoendet. Men det är dyrt, nästan 100 kr per dag, och jag är pank!


Jag önskar alltid att jag hade mer pengar men just nu önskar jag det nästan mer än någonsin! Då skulle jag spendera dem på min kropp och hälsa. Jag skulle köpa ett träningskort på Aktiverum och träna med mina vänner som är så duktiga och tränar där flera dagar i veckan. Jag skulle även ta hjälp av en personlig tränare som kunde hjälpa mig med att lägga upp träningen (och kanske även kosten?) på ett bra sätt så jag lättare ska kunna nå mina mål. Ja drömma kan man ju alltid...

onsdag 16 mars 2011

Solig onsdag

Ingen skola idag och imorgon. Skönt. Men det innebär inte att jag är ledig och kan slappa hela dagarna. Nej det är plugg och träning som gäller!

Idag är det dessutom soligt så jag ska ut på en promenad om en stund.

söndag 13 mars 2011

Helg

Igår var en mycket bra lördag. Jag kopplade bort allt som hade med skolan att göra och umgicks med nära och kära istället.

På dagen var jag och mamma i Örkelljunga på fotbad med fiskar! Såhär såg det ut:

IMG_5954IMG_5955IMG_5960

Efter fotbadet körde vi till Perstorp för att hälsa på hos morfar och fikade.

På kvällen var Malena och Tobbe hos oss. Vi åt hemmagjord pizza och tittade på finalen i Melodifestivalen. Jag och Malle hejade på Danny, men Eric var också en värdig vinnare.

Idag har jag pluggat och nu har vi tvättid. En typisk söndag känns det som. Kanske kan jag locka med mig Andreas ut på en skön söndagspromenad när tvätten torkar? Det är trots allt över 7 plusgrader ute! Våren är på väg! :)

-5 kilo på 50 dagar forts.

Uthållighetsträning. Ge dig i kast med värdefull motion som inte gör dig hungrig.

Därför:
Långa, lugna träningsturer är mumma för fettförbränningen. Det beror inte som vi tidigare trott på magiska fettförbränningszoner, utan helt enkelt på att även relativt otränade personer kan hålla på att träna under tid, om bara intensiteten är låg. Samtidigt spelar uthållighetsträningen på samma planhalva som vardagsaktiviteter genom att primärt höja energiuttaget från kroppens fettreserver. Undersökningar visar att just den förbränningskällan kan utnyttjas utan att det gör att vi blir mer hungriga. Därmed blir det ganska lätt att hålla på de kalorisnåla kostramarna, som är en förutsättning för att träningen påverkar vikten.

Så gör du:
• Är du inte van vid att löpträna så välj powerwalking som uthållighetsträning. Avgörande för ditt utbyte är inte hur du väljer att springa eller gå, utan att du avklarar en massa kilometrar. Ju längre tid, desto bättre – försök att komma upp i minst en timmes varaktighet. Det bränner omkring 350 kcal, motsvarande 50 gram fett från kroppen.

• Håll intensiteten nere. Det är allt för lätt att ge full gas under träningen, men det minskar faktiskt ditt utbyte eftersom du blir trött snabbare. Använd andningen som indikator för om du har valt rätt tempo. En djup, kontrollerad andning då du kan samtala i korta meningar eller – med lite god vilja – sjunga för dig själv är optimalt.

• Ge fettförbränningen en extra knuff genom att träna direkt före en huvudmåltid. Kolhydratreserverna är låga och kroppen förbränner fett i ökat omfång. Se upp så att blodsockret inte sjunker för snabbt så att du blir hungrig.

Intervallträna. Intervallträning bränner massor med kalorier.

Därför:
Stenhård konditionsträning låter kanske inte som något som kan tömma fettreserverna. I praktiken handlar effekten inte heller så mycket om själva fettförbränningen, utan om den stora mängd kalorier som går åt när du springer. En bonuseffekt med intervallträningen är att din kondition förbättras markant. I kölvattnet på den följer en ökad förmåga att använda kroppsfett som bränsle, även vid rätt hög intensitet. På sikt har den mycket intensiva konditionsträningen därför positiv effekt även på ditt övriga träningsutbyte. Den hårda träningen höjer kroppens ämnesomsättning ett helt dygn efteråt, medan den återhämtar sig. Denna bonus kan innebära upp till ett par hundra kalorier, vilket på en månad blir ungefär 15 000 extra kalorier utifrån två pass intervallträning i veckan.

Så gör du:
• Träna intervaller 1–2 gånger i veckan – det är den effektivaste vägen till bättre kondition. Se till att disponera pauserna så att de är hälften så långa som intervallerna. Springer du fyra minuter i högt tempo, bör pausen vara två minuter innan nästa intervall. Kom ihåg att hålla igen lite de första intervallerna – du ska helst kunna hålla samma intensitet och hastighet under alla intervallerna.

• Anpassa måltiderna så du slipper svältprovocerande blodsockerdykningar. Ät en lättsmält, men ganska omfångsrik måltid, två till tre timmar innan träning. Se till att äta omedelbart efter. Optimalt sett kan intervallträningen placeras några timmar efter din eftermiddagsmåltid, så du kan äta kvällsmat direkt efter träning och dusch.

• Variera intervallerna så din kropp inte vänjer sig vid belastningen. Var tredje till fjärde vecka kan du gärna tillföra några extra intervaller eller ändra på strukturen och gå från långa intervaller (tre till fyra minuter) till en rad korta intervaller (30–60 sekunder).

Källa: iform.se

fredag 11 mars 2011

-5 kilo på 50 dagar forts.

Välj rätt fetter. Ät lite fett - av den nyttiga sorten.

Därför:
Fett är inte din fiende när du vill minska fettreserverna. Tvärtom, för får du för lite blir det svårt att hålla kroppen frisk. Samtidigt påverkas aptiten negativt om måltiden inte innehåller fett. Dessutom ser fettet till att kolhydraterna inte tas upp så snabbt. En tunn fetthinna hindrar helt enkelt att blodsockret svänger upp och ned vilket främjar fettförbränningen.

Konsten är att hålla intaget till 50–70 gram om dagen, minska intaget av mättat fett, täcka kroppens behov av livsnödvändiga omega-3- fettsyror och samtidigt få gott om enkelomättade fettsyror.

Så gör du:
• Kontrollera fettinnehållet; malet kött bör ligga på högst 5–8 procent, pålägg max 5 gram fett per 100 gram och mjölk och yoghurt under 1 gram fett per 100 g.

• Ät fet fisk varje dag, sill eller makrill på smörgåsen eller lax till kvällsmaten. Försök att få dig 25–30 gram fet fisk om dagen.

• Få nyttigt fett i alla måltider. Om du inte äter fet fisk, ät då avokado, nötter eller kärnor, oliver eller 1–2 tsk god rapsolja.

Ät mer proteiner. Proteiner är ett rent mirakelmedel när det handlar om viktminskning.

Därför:
Proteiner är ett rent mirakelmedel när det gäller att gå ner i vikt. Först och främst skickar ämnet en massa mättnadssignaler till hjärnan som framkallar en god mättnadskänsla som varar i timmar efter en proteinrik måltid. Samtidigt visar flera undersökningar att näringsämnet kräver mycket energi för att omvandlas i kroppen. För varje 100 kcal du får från protein, kostar det kroppen cirka 25 kcal att omvandla det. I praktiken behöver du därför bara motionera bort 75 procent av proteinkalorierna.

Framför allt ger animaliskt protein mättnadskänsla och ökar förbränningen. Därför gäller det att öka intaget av animaliskt protein. Samma sak gäller magra mejeriprodukter, som dessutom innehåller en massa kalcium. Kalcium binder en del av matens fett i tarmarna så att du därmed undviker ännu fler kalorier.

Så här gör du:
• Ät kött, fisk, fågel eller magra mejeriprodukter till alla måltider – också frukosten. Välj konsekvent de produkterna som innehåller mest protein och minst fett.

• Öka mängden magert kött, fisk och fågel. 125–150 gram per huvudmåltid är lämpligt. Ökar du med 50 gram och tar bort 50 gram bröd eller 75 gram kokt ris eller pasta, minskar du på en gång 50–60 kcal. Sker detta i bara två av dagens huvudmål minskar du på en månad omkring ett halvt kilo kroppsfett.

• Ät pålägg med bröd i stället för bröd med pålägg! Fördelningen får gärna ligga på omkring 1:1 – alltså 25 g pålägg till 25 g bröd.

Skär ner på kolhydraterna. Öka proteinintaget men skär ner på kolhydraterna är ett framgångsrecept när du vill gå ner i vikt.

Därför:
Det råder inga tvivel om att vi har nytta av kolhydraterna som bränsle till muskler och hjärna. Speciellt av dem vi får från fullkorn, frukt och grönsaker, som dessutom går hand i hand med massor av nyttiga ämnen. Det betyder dock inte att du bara kan äta vad som helst, för om du vill optimera fettförbränningen så gäller det att minska på kolhydraterna. Så länge blodsockret är mättat med lättillgängliga kolhydrater, prioriterar kroppen nämligen denna bränslekälla och så är fettförbränningen på standby.

Innan du utesluter samtliga kolhydrater ur din kost, så kom ihåg att de grova varianterna är källor till en massa kostfibrer som fyller bra i mage och tarm, samtidigt som de hindrar en del av maten att tas upp. En viss mängd av de rätta kolhydraterna hör därför till i en optimerad kost.

Så gör du:
• Skär ner på de kolhydratrika kornprodukterna. En passande mängd är en halv till en hel skiva bröd eller 30–40 gram gryn, pasta, ris eller liknande till ett huvudmål.

• Välj de grova varianterna. Välj om möjligt alltid fullkornsprodukter och grova grönsaker som innehåller mängder av kostfibrer.

• Fördela kolhydraterna jämnt över hela dagen i små mängder – därmed håller du blodsockret stabilt.

Fortsättning (om träning) kommer i helgen.
Källa: iform.se

-5 kilo på 50 dagar forts.

Ät lite mindre, men mer mättande
Konsten när man vill öka fettförbränningen är att hitta en bra balans mellan att äta mindre och samtidigt optimera energitätheten.

Därför:
De flesta människor mår bäst när de får äta sig mätta. Problemet är bara att det ofta betyder en massa överflödiga kalorier. Samtidigt sänker en stort måltid som regel din aktivitetsnivå, eftersom en full mage gör att du känner behovet av ”siesta” och därmed en lägre grad av fysisk aktivitet.

Konsten när man vill öka fettförbränningen är att hitta en bra balans mellan att äta mindre och samtidigt optimera energitätheten. Därmed kostar portionen mindre i kalorimängd än annars – utan att magen samtidigt känns tom.

Så gör du:
• Mer grönsaker och färre kolhydrater. I praktiken gäller det att minska stärkelsekällorna till ungefär en fjärdedels portion, medan grönsakerna får lov att fylla hälften av tallriken.
• Vänj dig vid att bara äta en portion. Äter du mer äter du garanterat för många kalorier.
• Snåla med fettet. Fett innehåller ungefär dubbelt så många kalorier som proteiner och kolhydrater.

Välj mat med tuggmotstånd
Därför:
Ju fastare din mat är i konsistensen desto mer mättar den. Det beror dels på att du måste tugga maten noga, dels på att maten blir svårare att smälta. Om det inte finns en fast konsistens att arbeta sig igenom är det nämligen för lätt för kroppens ämnesomsättningsenzymer att ta till sig näringsämnena.

Så gör du:
• Undvik att mixa/purea maten. Ju fastare desto större mättnad.
• Välj skonsam värmebehandling. Ånga och snabbstek maten.
• Välj livsmedel med tuggmotstånd, fullkornsris och -pasta samt grova havregryn.


Fortsättningen kommer ikväll.
Källa: iform.se

torsdag 10 mars 2011

-5 kilo på 50 dagar

Kom i bättre form, ät nyttigare och bli av med de där envisa 5 kilona som bara inte vill försvinna.

Fettförbränning handlar helt enkelt om att skapa ett dagligt kaloriunderskott, som tvingar kroppen att tära på de egna reserverna. I teorin är det på många sätt mycket enkelt, för det gäller bara att äta mindre än du förbränner. I praktiken är saken en helt annan eftersom det faktiskt finns en anledning till att så många kämpar förgäves med kilona.

Både kost och motion måste prioriteras
Glöm allt om att springa bort alla dina kilon om du inte kombinerar detta med kosten. Och omvänt, det finns gränser för hur lite du kan äta om du ska kunna fungera till vardags. För att uppnå ett dagligt kaloriunderskott som är tillräckligt stort för att du ska kunna upptäcka synliga förändringar, är det avgörande att du kombinerar kost och motion.

Varierad träning ger dig större utbyte.
Regelbunden löpträning på en fast rutt är en utmärkt fettförbrännare. Du kan dock med enkla medel förbättra utbytet av träningen avsevärt och som en positiv effekt därav få en mycket mer harmonisk kroppsbyggnad. Sänkt skaderisk och ökad träningsglädje är andra direkta fördelar och det allra bästa är att det inte nödvändigtvis kräver extra tid.

Träning
1. Uthållighetsträning: 2–3 timmar i veckan
2. Styrketräning: 2 x 45 min om veckan
3. Vardagsaktivitet: Min 30 min per dag + generellt mera aktivitet
4. Intervallträning: 1–2 gånger i veckan

Öka din vardagsaktivitet. Vardagsaktivitet är en fantastisk fettslukare, så till att röra dig två gånger i timmen under arbetsdagen.

Därför:
Det kan verka överraskande, men för många är vardagsaktiviteten veckans största fettslukare. Mätt per minut tål utbytet inte att jämföras med löpträning, aerobics och andra intensiva träningsformer, men vardagsaktiviteten tar hem spelet med sitt stora omfång. Ser du till att du dagligen rör på dig, kommer kaloriförbrukningen upp i en mängd som får stor betydelse för fettminskningen. Som en extra triumf bränner du kalorier, i stort sett utan att påverka aptiten negativt.

Så gör du:
• Vänj dig vid att söka upp alla former av motion. Det kan vara att ta trappan i stället för hissen, resa sig lite oftare vid höj/sänkbara bordet, gå ut med papperskorgen, gå till kollegor istället för att mejla och andra former av mer eller mindre spontan aktivitet. Sätt som minimimål att du rör dig minst två gånger i timmen över hela arbetsdagen.

• Ha som mål att du rör dig i minst 30 minuter om dagen, gärna uppdelat på flera avsnitt. Det kan vara genom att ta cykeln till arbetet, gå av några hållplatser innan när du åker buss eller om du tar bilen till arbetet genom att gå upp en halvtimme tidigare och börja dagen med en liten promenad. Det totala utbytet är uppe i några hundra kalorier om dagen och därmed tillräckligt för att bli av med 150 gram fett under arbetsveckans lopp.

• Planera aktiviteter för helgen. Utnyttja tiden till att gå en lång tur eller ordna några av de husliga projekten som kräver en fysisk insats.



Kost
1. Mer proteiner: 125–150 gram magert kött, fisk eller fågel per måltid
2. Fler måltider: Ät var tredje timme
3. Nyttigt fett: Få nyttigt fett under alla måltider
4. Färre kolhydrater: Max 30–40 gram gryn, pasta eller ris till en måltid.
5. Fast konsistens: Ånga och snabbstek maten.
6. Ät mindre: Ta bara en portion

Ät ofta. Du ska sikta in dig på både många små - och stora - måltider.

Därför:
Du minskar både din aptitreglering och din fettförbränning om du låter ett fåtal stora måltider förse kroppen med massiva mängder av näringsämnen. Ett viktigt steg mot en kropp med mindre fett är därför att du fördelar dagens kalorier över en mängd små och mellanstora måltider.

Så gör du:
• Ät cirka var tredje timme. Pröva att pricka in intervallerna med +/-–15 minuter.
• Se till att alla måltider innehåller proteiner, fetter, kolhydrater och kostfibrer.
• Planera dagen hemifrån. Ta gärna med maten i en lunchlåda så den håller sig fräsch hela dagen.

Fortsättning imorgon...
Källa: iform.se

tisdag 8 mars 2011

Full rulle

Denna veckan är verkligen tuff! Jag går hemifrån vid 7.00 på morgonen och kommer hem igen vid 18.00, däremellan är det full rulle som gäller. Tyvärr blir det inte mycket träning denna veckan förutom vardagsmotionen som jag försöker tänka på så mycket jag kan. Tar trapporna istället för hissen, går istället för att ta bussen osv. Idag har jag gått ca 8000 steg vilket jag tycker är ganska bra med tanke på att jag har suttit på föreläsningar i 5 timmar. Målet är dock minst 10000 steg/dag.

söndag 6 mars 2011

Slapphelg

Åh så skönt det har varit med helg! Jag har bara slappat och njutit av ledighet. Igår var jag hos mamma och pappa på dagen och vi var ute i solen med Lady. På kvällen var jag och Andreas på bio och såg Ritualen. Helt okej film. Ganska läskig. Jag tycker alltid filmer om exorcism är obehagliga. Denna är dessutom inspirerad av verkliga händelser vilket såklart gör det hela ännu mer obehagligt.


Idag har jag lite söndagsångest. Nästa vecka kommer bli en ganska tuff vecka med fullspäckade dagar måndag-torsdag. Men idag har det i alla fall också varit soligt väder så jag och Andreas har varit ute på en promenad, sen var vi och handlade och köpte bland annat ingredienser till ett bröd som vi ska baka. Mums!

onsdag 2 mars 2011

Onsdag

Idag har jag ägnat mycket av dagen till att uppdatera mitt CV och personligt brev. Det är dags att börja söka jobb! Kul men nervöst.

Har även tränat idag. Mage, ben och armar. Det finns massor med bra träningsfilmer på Youtube! Dessutom har jag gått en promenad på ca 1 timme i eftermiddag. Det var inte särskilt skönt, bara kallt och rått. Jag vill ha sol och vår!

Nu är det dags för mat.

Vägning vecka 28

Idag är det fyra veckor sen jag vägde mig sist så nu är det dags för uppdatering:

Viktförändring: +/-0 kg

Total viktminskning: -10,1 kg

Ingen förändring. Jag kan säga att jag är glad att jag i alla fall inte har gått upp. Självklart hade jag helst sett -1-2 kg men med tanke på hur jag har levt den senaste månaden så är det ganska omöjligt. Jag har varit alldeles för lat, knappt tränat något alls och unnat mig för mycket godsaker.

Men nu har jag som sagt fått nog och vill se minus på vågen i fortsättningen! Jag har tagit tag i träningen igen och även maten. Jag har insett att jag inte kommer kunna gå ner över 10 kg till sommaren, men 5 kilo i alla fall (på 13 veckor). Fixar jag det kan jag känna mig nöjd.

Mitt medlemskap hos Xtravaganza går ut i augusti tror jag och jag hoppas verkligen att jag lyckats ta mig i mål till dess. Annars är det bara att fortsätta kämpa! Jag kommer absolut inte ge mig förrän jag nått mitt mål och min målvikt!